01-06-08

Angst

Zondag 1 juni 

Gisteravond naar het Grieks huis geweest samen met Helen en Fanny, receptie met de uitslag van hun examens. Een toffe avond, de klasgenoten terug gezien en plezier gemaakt.

 

Al enkele dagen voel ik binnen in mijn lichaam ter hoogte van mijn hart, maag, slokdarm, keel, een spanning. Die wordt erger en erger en vanmorgen toen ik wakker werd herkende ik het pas. Het is angst. Jaren geleden, ten tijde van mijn echtscheiding voelde ik hetzelfde en kreeg daar toen lysanxia voor, druppeltjes om in te nemen die de spanning onder controle hielden.

Nu komt dat gevoel helemaal terug, al is de reden ervoor totaal verschillend. Het is alsof er iets diep in mijn keel zit, een soort kramp. Dit te herkennen maakt me duidelijk dat het hoog tijd is dat ik me ga ontspannen. Ik dacht dat ik met mijn borstkanker goed omging, me niet teveel zorgen maakte, humoristisch en positief de voorbije weken doorstond.

Nu ben ik daar niet meer zo zeker van. Het slechte nieuws, de operatie en het feit dat ik het mijn familie moest vertellen, hebben een grotere impact op mij gehad dan ik vermoedde. Het zit dieper dan ik dacht. Het gevoel dat ik dit niet kan controleren roept onmacht op en dat wil ik kost wat kost vermijden.

 

Dus ga ik straks rust scheppen in huis door wierook, kaarsjes, zachte muziek en meditatie, ik weet dat dit helpt. En … ik zal mezelf een extra REIKI behandeling geven. De Kracht staat ter onzer beschikking, we hoeven ze maar aan te boren en is beter dan verdovende medicatie!

  

11:18 Gepost door Clo in Borstkanker | Permalink | Commentaren (5) | Tags: reiki, angst |  Facebook |

Commentaren

dag Claudine, na je mailtje ben ik meteen eens gaan piepen op je blog. Ik heb met veel interesse je verslagjes gelezen en ik sta vol bewondering voor je positieve ingesteldheid en je moed. Ik ga je zeker in de toekomst nog komen lezen en hoop dat reacties op je blog een klein ruggensteuntje kunnen betekenen in moeilijke omstandigheden als deze. Dikke zoen!

Gepost door: Linda | 01-06-08

hey, Wat lees ik nu? Jeetje, ik ben zeer geschokt met dit nieuws. Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe. (en veel vechtlust)

Liefs en xx Aqua Angélique

Gepost door: aquaangel | 01-06-08

Reiki Lieve Claudine,

Zoals ook in een mailtje al aan je gemeld is Reiki niet echt aan te bevelen bij mensen met kanker.

Ook hier nog even een dikke hug

Gepost door: KaatjeCanada | 01-06-08

Warmte huivert tussen de huiden van de kim.
De zon gaat op als voor het eerst:
weldadige belofte.
Onder het bruidskleed van de morgen
ademt het leven gegeven heerlijkheid.
De dag is enkel openbaring.

Dacht ik en gelijk ook weer eens aan jou.

Gepost door: an (Vansion) | 01-06-08

Welterusten ik wens je een goede nacht... een krop door angst is ook voor mij een bekend fenomeen, al is het op een ander vlak.
Sedinal kan al eens helpen :-(

x

Victoria

Gepost door: Victoria | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.