14-06-08

Zaterdag 14 juni

Vandaag voel en zie ik voor het eerst een kleine verbetering in de zwelling en hardheid van mijn hals. De pijn is ook beter. Ik heb de piek gehad denk ik, de spuitjes beginnen te werken, oef! Hopelijk kan de chemotherapie dinsdag doorgaan.

 

Ik zit met tegenstrijdige gevoelens wat dat betreft. Enerzijds kan dinsdag niet vlug genoeg daar zijn zodat de strijd tegen dat onzichtbaar monster kan voortgezet worden en, anderzijds ben ik bang, het is net of ik nu de laatste dagen van een “normaal” leven leidt. Ik bekijk alles met andere ogen, beleef elk moment anders, het kijken naar de natuur, de weerschommelingen, het groen van de bomen dat elke dag verandert, intensifieert, de wind die met de blaren speelt, mijn hibiscus boompje dat elke dag een nieuwe prachtige bloem schenkt ….dat alles krijgt een nieuwe dimensie een diepere zin, eerder iets blijvends, wisselend maar steeds naar datzelfde patroon terugkerend. De cycli van de natuur, het leven, waar ik ook toe behoor natuurlijk, maar naar het voelt, vergankelijker ben dan de rest. Het is een feit dat mijn nieuwe situatie me doet filosoferen, nadenken … en doet besluiten dat ik uiteindelijk, globaal bekeken, veel geluk heb en daar dankbaar voor ben.

 

10:16 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: filosofie |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp je heel goed. Je ziet inderdaad alles met 'andere', misschien wel 'betere' ogen. Ik hoop dat dinsdag de eerste chemo kan starten en wens je veel moed. Denk erom: je hoeft niet ziek te worden van die chemo hoor, het kan... maar het hoeft niet !!!!

Gepost door: anita | 15-06-08

De commentaren zijn gesloten.