09-07-08

To all victims of breastcancer worldwide

Dear friends,

I'm living in Belgium and had breastcancer. If you are also a victim of this terrible desease, how are you coping with it? do you have a community where you can find support? maybe forums where you meet other women to talk about your fears and dayly matters. I want to know how women in other country's are coping with this fight and what are the facilities you can have to help you. Please sent the link of this blog to your friends. I thank you very much and hope to read you in the future, Love, Claudine

Atomium

11:14 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: breastcancer, friends, worldwide |  Facebook |

Commentaren

A survivor Dag Claudine,

Jouw gevecht is nog maar pas begonnen...ik sta alweer een stukje verder...vorig jaar deze tijd had ik mijn laatste behandelingen. Omdat ik me een snotaap in het wereldje van de zieke borsten voelde , surfde ik op zoek naar jonge lotgenotes en ik vond ze...op het forum van het VLK. 'k Heb er veel steun gevonden...vriendinnen voor het leven gemaakt.
Wat betreft je blog...het is moedig...ikzelf heb lang getwijfeld om het te doen...want tja je hersenspinsels op het net te grabbel leggen...daar is moed voor nodig...maar sinds 2 weken is mijn blog een feit!

Je bent goed bezig...met je blog...maar meer nog met je gevecht...doe zo voort!

Veel liefs
Een bloggend-lotgenootje
Wenneke

Gepost door: Wenneke | 10-07-08

vooral doorgaan claudine! hoi claudine

ik las al af en toe stukjes op je blog, en het doet me goed af en toe herkenning te vinden in wat je schrijft! ik zou nog liever een bloggenootje vinden dat ook baarmoederhalskanker heeft zoals ik maar toch, deze ziekte creëert toch een zekere verbondenheid, welke K je ook hebt, nietwaar?
dus wat mij betreft, zeker blijven schrijven Claudine!
maar je schrijft ook voor jezelf hé, vooral voor jezelf... en volgens mijn 'pippi langkous-principe' (doe lekker zoveel mogelijk je eigen zin mét respect voor de ander natuurlijk!) is dat ook heel ok! je gevoelens en gedachten van je afschrijven kan je helpen die verschillende emoties een plaats te geven, niet?
ik schreef ooit een eindwerk over 'bibliotherapie' (genezen dmv het lezen van boeken en verhalen) en net zoals ik geloof in de kracht die je kan putten uit teksten en verhalen, geloof ik ook in het heilzame van schrijven...
zelf heb ik, net als wenneke, ook erg lang getwijfeld om een blogje te starten, terwijl ik eigenlijk wel heel graag schrijf en er ook veel deugd van had (hield al een dagboek bij) maar de moeilijke periode die je doormaakt als je te horen krijgt dat je getroffen bent door K, ben je eigenlijk al zoveel op je eentje, dat het zo'n deugd kan doen om je gevoelens en gedachten te delen met anderen hé... en er ook af en toe een reactie op te krijgen, te weten dat je niet alleen bent die aan het vechten is...
ik werd eigenlijk vooral tegengehouden omdat mijn directrice in het begin van mijn ziekte me bijna 'verweet' dat ik in haar ogen 'genoot van de aandacht die ik van collega's kreeg owv mijn ziek-zijn', hetgeen me echt wel erg gekwetst heeft toen... en ik had het toen nog niet eens aan de collega's verteld, want dat kon ik toen niet eens, alleen maar dat ik 'geopereerd' zou worden... maar als alleenstaande met heel veel toffe collega's waarvan er ook een aantal tot mijn vriendenkring behoren, had ik inderdaad mss wel nood aan wat 'extra aandacht' in die beginperiode waarin je toch een zware diagnose te verwerken krijgt!
sinds een week is mijn blogje een feit, en ik ben er blij mee!
ik merk dat ik nood heb aan dat lotgenotencontact, dat ik regelmatig de verhalen van anderen lees, dat het deugd doet te weten dat je er niet alleen mee zit, dat bepaalde symptomen 'normaal' blijken te zijn (geheugenproblemen bv.) en ja, je wikt en weegt natuurlijk wat je zelf op je blogje zet, maar uiteindelijk word je er zelf beter van en daar gaat het om!!! je hebt alle positieve stimulansen nodig nu om je gevecht aan te gaan... dus bij deze wens ik jou nog heeeeeel veeeeel schrijf- en leesgenot!

en natuurlijk veel moed om je strijd te strijden! hoop dat je niet te veel last hebt van de chemo en dat je nog veel geluksmomentjes kan plukken!

een lotgenootje dat de behandelingen nét achter zich heeft... oef!

tricky

Gepost door: tricky | 10-07-08

ik heb dan geen borstkanker, maar ik heb ooit een levertransplantatie ondergaan. Ik ben ook op zoek gegaan naar vele lotgenoten en ik heb er ook veel gevonden. Ik heb van hun geleerd en zij weer van mij en samen sta je sterk.
Het fijnste van lotgenoten is dat ze je begrijpen wat je doorstaat omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt en gevoeld. Ik hoop dat je heel veel lotgenoten/vriendinnen gaat vinden die je helpen in je zware strijd.
Succes !!!

Gepost door: Anita | 10-07-08

De commentaren zijn gesloten.