09-07-08

Tweede chemo

Goede morgen vrienden,

Gisteren mijn tweede chemo gehad. Het verliep zeer goed en alhoewel ik weer aanvoelde hoe het gif zich in mijn lichaam verspreidde was het beter te verdragen dan de eerste maal. In de namiddag goed gerust en geslapen in de zetel onder het waakzame oog van mijn lieve nichtje.

Maar oh wee, vannacht. Het was te mooi om waar te zijn. De hoofdpijn begon plots weer toe te slaan, ik werd er wakker van en toen ik me in de spiegel zag was ik vuurrood met dikke gezwollen ogen. Ik heb een depon bruistablet  ingenomen en ben dan toch terug in slaap gevallen. Vanmorgen om zeven uur hetzelfde scenario. En dromen! Verschrikkelijk! Het waren weer avonturen om U tegen te zeggen hoor! Moest ik ze verfilmen ik had een tophit! ;)

En ja, water drinken .. bah! Ondanks mijn droge mond en vieze smaak moet ik me dwingen, het misselijke gevoel gaat er niet mee over, integendeel, maar ik moet spoelen, spoelen, spoelen, dus drinken, drinken, drinken ...

Nu toch een yohourtje binnenwringen en dan maar weer wat rusten, en ik beloof bij deze nu een kaarsje aan te steken voor alle lotgenootjes die op één of andere manier nu ook aan het vechten zijn en die toch de moeite doen om eens op mijn blog te komen lezen. Ik lees dat jullie het ook niet altijd gemakkelijk hebben en toch de spirit erin trachten te houden, ondanks ongemakken en veel pijn. Langs deze weg dus een extra hartje onder de riem en een warme oprechte deugddoende knuffel!

Geniet van jullie dag ondanks de zorgen, boven de wolken schijnt altijd de zon!

En aan alle vrienden die hier komen lezen en berichtjes achterlaten willen ik ook een extra zoen geven en een hele warme dank u!

Veel liefs

4

09:55 Gepost door Clo in Strijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: volhouden |  Facebook |

Commentaren

dikke knuffel
liefs livina

Gepost door: livina | 10-07-08

Lieve Claudine Je zult me hier wel al vroeger verwacht hebben maar omdat ik niet kon inloggen op mijn blog en internet me ineens in de steek liet voelde ik me echt afgesloten van de blogwereld! Maar mijn gedachten waren wel bij veel bloggertjes en daar was jij ééntje van! Ik heb nu zoveel contact met mensen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben als jij! Zondag is Sabine hier geweest om 2 katjes te komen halen...zij heeft ook borstkanker (gehad?) en is gisteren geopereerd om haar borstreconstructie af te werken!
Ik heb ook een heel intens contact met Sofie en mijn schoonbroer is al 2x geopereerd van nierkanker + bestralingen en chemo. Oké, ik ervaar het niet zelf, maar ik durf wel te zeggen dat ik een beetje weet wat je meemaakt!
Maar lieve Claudine, dat je je begluurt voelt, dat zou ik naast me leggen. Je schrijft je verhaal voor anderen, lotgenoten, maar ook voor jezelf...want ik denk dat je sommige dingen pas een stukje kunt loslaten of een plaatsje geven als je het van je af kunt schrijven!
Ik doe dat in gedichten!
En natuurlijk zal het een enorme confrontatie geweest zijn toen je jezelf in de spiegel zag...ik kan er mij iets bij voorstellen, maar buren of niet...je moet die frustratie op de één of andere manier kwijt...en is dat nu met schreeuwen, ja dan is het zo!
Ik geraak mijn frustratie kwijt op een boxbal!
Ik hoop dat je nu niet al teveel last hebt van je laatste chemo maar waarschijnlijk sla ik de bal wel mis, want onpasselijk zijn, die vieze smaak in je mond, weinig kunnen eten en drinken komt er nu eenmaal bij! Jammer genoeg natuurlijk!
Maar toch geniet je nog van de mooie dingen op dagen dat het beter met je gaat Claudine en dat is toch heel belangrijk!
Binnenkort word je kleinkind dan geboren en dat zal ondanks alles ook wat vreugde zaaien!
En een kaarsje laten branden, kan je anoniem doen natuurlijk maar ook op de blog van Fleur! http://tussendoortjes.skynetblogs.be/
Onderaan links kun je op een kaarsje klikken en dan kom je op een andere pagina terecht waar je iets kan schrijven!
Ik ga daar soms eens iets gaan schrijven!
Hier thuis branden dagelijks (van 's morgens tot 's avonds 7 kaarsjes) en dat is voor iedereen waar ik me nauw bij betrokken voel en die nu een moeilijke strijd leveren.
Het is al zo een gewoonte geworden...als ik opsta zal ik eerst de kaarsjes aansteken vooraleer ook maar iets anders te doen!
Ik ben dichter bij jou dan je denkt Claudine, in gedachten dan! Niet die voyeur hoor! Nu kan ik terug meer komen schrijven!
Ik wens je het beste toe en stuur je positieve energie door!
Liefs

Gepost door: Veerle | 10-07-08

groet kom even weer een groet brengen en veel sterkte wensen.

liefs H.J.

Gepost door: Hendrik Jan | 15-07-08

Hou vol! Via kaatjecanada kwam ik op jouw blog. Indrukwekkend, erg indrukwekkend. De houding van positief zijn daar is al 50 procent mee gewonnen.

En voor de misselijheid is misschien kamillethee een hele goede tip. Voor mijn vader was het een streling voor de maag. Ik hoop dat het snel beter zal gaan.

groeten lotte

Gepost door: Lotte | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.