30-07-08

Woensdag blues

Gisteren mijn derde chemo gehad en zoals te verwachten viel voel ik me weer misselijk, moe, verhit, opgezwollen enz ...  het lijstje met neveneffecten wordt telkens langer heb ik de indruk. Wennen doe je er dus niet aan ...

En toch tracht ik van de dag te genieten, op mijn langzame manier dan natuurlijk. Ik lees wat bij de blog-vriendinnen, geniet van toffe momenten, leef mee met minder goede momenten, steun in gedachten zij die het momenteel zeer moeilijk hebben en brandt ondanks de warmte toch kaarsjes, het licht dat zij verspreiden stuur ik onverwijld door naar zij die het nodig hebben en toekomen doet het! Daar ben ik zeker van hoor.

Mijn vriendin Heleni (haar moeder is Griekse) heb ik leren kennen in de Griekse les. Samen zaten we in het eerste jaar en zo zijn we bevriend geraakt. Zij heeft over een paar jaar ook borstkanker gehad en heeft er zich goed doorgeslagen. Ik heb zeer veel aan haar, ze begrijpt me volkomen, heeft dezelfde weg afgelegd en kent de gevoelens die je (trachten) overhoop (te) halen. Gelukkig ben ik positief ingesteld, en dat houdt me recht. Alleen heb ik het zeer moeilijk met mensen die pessimistisch en negatief zijn, ik voel me daar "zwaar" van worden en dan reageer ik door afstand te nemen. Dat moet ik dus echt doen om mezelf trachten recht te houden. Ik weet dat die mensen mijn blog lezen zonder er ooit een boodschap op achter te laten. Hiermee wil ik niet zeggen dat je een boodschap "moet" achterlaten, wie ben ik om dat te verlangen? Dit blog is tenslotte publiek en voor mij een middel om dingen kwijt te raken die zich anders toch min of meer zouden gaan nestelen.

Maar nu genoeg hierover!

Onze nieuwe spruit Hazel begint 's nachts al beter door te slapen! Dat is goed nieuws hé! Zo kan mama Veerle ook wat beter bekomen!

En zo eindig ik toch weer eens met een positieve noot die zo noodzakelijk is in ons leven. Een zonnestaal, een bloem, een glimlach, een mooie gedachte  ....alles gratis voor niks en dit in een tijd waarin mensen steeds meer geld uitgeven om materiële illusies na te jagen.

En nu weer wat gaan liggen, oogjes dicht en snaveltjes toe ....

Een hele fijne woensdag aan al mijn lezertjes Stoer

 strand

 

11:36 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: positiviteit, chemo, steun |  Facebook |

Commentaren

ik kom jou even een steunknuffel geven!
Groetjes

Gepost door: lucretia | 30-07-08

Hé Claudine,

Ik weet als geen ander hoe zwaar die chemo's zijn, heb het ook meegemaakt, inderdaad na elke chemo word je zieker hé, en precies of je meer en meer bijwerkingen krijgt. Zware kost maar ik ben ontzettend blij dat je er zo positief onder blijft, ik heb mijn chemo's als bergen vergeleken, elke berg die ik over was voelde aan als een overwinning.
Hou je niet op met negatieve mensen, hou die op een afstand, heb ik ook altijd gedaan, je word er alleen maar ellendig van, laat je alleen omringen door mensen die het goed met je menen.
Ik ben blij dat je zoveel aan je vriendin hebt, aan mij mag je ook altijd vragen stellen hoor.
Nog veel sterkte verder en een fijne woensdag
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 30-07-08

fijn Het is toch fijn dat je iemand heb om op terug te vallen een steunpunt die weet wat je doormaakt,ik wens je heel veel sterkte en zet je linkje op mijn blogje god bless you arie.

Gepost door: arie | 30-07-08

knuffie Dag Claudine,

Gewoon een dikke knuffel van mij...chemo bij zulke tropische temperaturen moet nog lastiger om dragen zijn...

Laat Hazel maar een glimlach op je gezicht toveren....

Liefs
Wenneke

Gepost door: Wen | 30-07-08

chemo-blues hoi claudine,
sluit me aan bij wenneke, chemo met deze temperaturen moet zwaar zijn om dragen... voel me zonder chemo al mottig van de warmte!
positief (kunnen) blijven is idd erg belangrijk, zeker in deze zware strijd en tijd die je moet aangaan, maar het is niet iedereen gegund hé, om positief te kunnen blijven... en ook jijzelf zal al wel es een dipje hebben, en ook dat lijkt me heel normaal hoor!
mild zijn voor jezelf en wat je voelt en meemaakt, dat is belangrijk maar niet altijd makkelijk! soms heb je gewoon zin om te vloeken en dan mag dat ook wel eens, nietwaar?!

ik paste tijdens mijn behandeling positieve visualisaties toe, en werkelijk, ze deden me beter voelen... als je wil, vertel ik je er wel wat meer over...
of mss schrijf ik er wel eens een blogje over...
veel sterkte de komende dagen alvast, en onthoud... ook deze dagen gaan weer voorbij, gelukkig!

liefs
tricky

Gepost door: tricky | 30-07-08

De commentaren zijn gesloten.