08-08-08

Onze heerlijke kust

Vrijdag 8 - 8 - 08

Weer een dagje thuis na twee dagen genieten aan onze Belgische kust. Heerlijk !!! met mijn broer en (schoon)zus een deugddoende tweedaagse, praten, genieten, lachen en dat allemaal onder een stralende zon en echte vakantiesfeer.

Heel veel volk en allemaal genietende mensen, de stranden lagen vol en de zee die anders zelden baders heeft was nu een plek van intens waterplezier. Zalig om al die mensen te zien die van een heerlijk warme dag met een zacht briesje lagen, zaten, liepen te genieten. Op zee een groot aantal zeilboten met witte zeilen, een zuiderse aanblik, iets wat we hier in België niet gauw meemaken.

Alle terrasjes zaten vol en de rijen aan de ijsjeskramen waren lang. Slenterend op de dijk, op het strand onder een parasol een boek lezend, kinderen spelend in het zand, met emmertjes water zeulend van water naar zandkasteel ....

De kwistaxen (billenkar = oorspronkelijk cuisse tax(i)) dus kwistax in de volksmond, die werden massaal verhuurd en je kwam ze overal in het dorp en op de dijk tegen. Lachende mensen die het beste uit hun kuiten haalden om vooruit te geraken en daar veel plezier aan beleefden. Jammer genoeg is er in De Haan één met 8 mensen aan boord na een afdaling tegen een muur beland, de inzittenden werden naar het ziekenhuis afgevoerd ...

Maar onze dagen konden niet stuk! We wandelden, genoten onze lunch met verse Noordzee garnaaltjes in de schaduw van een boom en gingen 's avonds lekker eten met zicht op zee en prachtige zonsondergang.

Een verblindend zilver weerkaatsende zon op een spiegelgladde zee, daar wordt je wel even stil van.

Doodmoe maar gelukkig en dankbaar omdat ik zo'n fantastische broer en (schoon)zus heb ging ik slapen, ditmaal helemaal niet angstig voor nachtmerries, gewoon omdat ik voelde dat die er niet gingen zijn. Deze twee dagen hebben mij een boost gegeven op lichamelijk en vooral op geestelijk vlak. Ok, ik was doodmoe maar het was een gezonde vermoeidheid, ik wist dat ik teveel gewandeld had maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het goeie gevoel waarmee ik terug thuis kwam.

En volgende week, ga ik terug naar zee ... zeker weten!

100-0002_IMG
 

 

12:15 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (8) | Tags: zee, genieten, wandelen, familie |  Facebook |

Commentaren

Lieve Claudine.. ik ben blij dat je van je uitstap naar zee genoten hebt en de nodige energie mee terug genomen hebt naar huis...

Gepost door: Annick | 08-08-08

Hoi Claudine,

Super dat je zo genoten hebt van je dagje aan zee, dat geeft je extra energie hé
ik wens je een héél fijn weekend toe
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 08-08-08

heerlijk hoor lekker ik ben blij dat je genoten heb,zulke dingen heb je gewoon nodig...groetjes van arie en een fijn weekend.

Gepost door: arie | 08-08-08

Lieve Claudine Wat leuk om dat hier zo te lezen...de energie stroomt er zo vanaf...en dan de manier waarop je alles hebt beschreven...ik voel de zeelucht in mijn neus en het is precies of ik in het zand stap en de zon mijn haren bleekt.
Ik ben zo blij voor jou dat je je batterijen eens hebt kunnen opladen. En volgende week ben je terug weg! Doen hoor! Pluk al die mooie momenten die je fysisch en psychisch kracht geven! Ik hoop dat de zomer nog lang mag duren voor jou en dat je nog veel kan genieten van dingen die je dan kan koesteren en kan aan terugdenken als het even iets moeilijker gaat!
Veel liefs

Gepost door: Veerle | 09-08-08

straatblogje... Ja leuk he ik zou het zeker doen hoor zo,n blogje van je buurt of straat leuk!!!Ik ben benieuwd wat je gaat maken!!Maar eerst naar zee he...groetjes van arie.

Gepost door: arie | 09-08-08

Genoten Hallo lieve Claudine,
Wat fijn te lezen dt je genoten hebt van die enkele dagen aan zee !!! Zoiets kan je idd een boots geven he !!

Ik kom je een aangename zaterdag wensen !!
En als je volgende week terug gaat naar zee, geniet dan maar dubbel zoveel als je kan !!!
Lieve groeten An

Gepost door: an | 09-08-08

*** Heel blij dat je van je uitstapje hebt genoten..Je hebt idd een fantastische broer en schoonschus als ik het zo lees..

Fijne zaterdag

Gepost door: marc | 09-08-08

goed omte lezen dat je zo genoten hebt van je uitstapje. Dat is voor herhaling vatbaar !!!!

Gepost door: Anita | 09-08-08

De commentaren zijn gesloten.