18-08-08

Zeegenoegen

Onze zee, een toevluchtsoord, in mijn geval een open raam met verse lucht, een weids zicht kilometers ver. Een afstand bekijken en beleven, schatten. Buiten komen, wandelen, wat fysiek opbouwen, iets wat hier in de stad niet evident is. De lucht is anders ginder, zuiverder, frisser, verser, reuklozer, een zilte geur die eigen is aan de zee en die ik graag diep inadem.

De mensen zijn ook anders ginder, meer ontspannen, in vakantiesfeer, hoe kan het anders? Je neemt dat over, die rust, je leeft er anders dan hier.

Het was dus weer genieten, Heleni is dinsdag langsgekomen en samen hebben we een prachtige dag gehad, gewandeld langs het strand, gepraat, gelachen, lekker gegeten en met een paar hindernissen (tramperikelen) is ze dan toch thuisgeraakt.

Een paar dagen later kwam mijn nichtje op bezoek met haar vriend en twee kleinkindjes. Hebben die plezier gemaakt op het strand zeg! Alle hens aan dek om een zandkasteel te maken en maar water halen en uitgieten, en weg was het water, dus .. terug water halen ....

Ik zat ondertussen lekker in mijn zeteltje goed beschermd tegen de felle zon onder mijn para(plu)sol, zonnebril op en zelfs een badmintonpluimpje slaan.

De enige dreigende wolk was de chemo die elke dag dichterbij kwam en morgen is het dus weer zover. Ik kijk er telkens meer en meer tegenop. Niet te verwonderen eigenlijk.

Dus straks niet te laat gaan slapen, wekker zetten en morgenvroeg er weer tegenaan. De komende dagen zijn mijn schemerzone, dan kruip ik weer in mijn eigen privé schelp, mijn unieke plekje waar alleen rust heerst en ik op mijn tempo bekom van de agressieve invasie op mijn lichaam en geest. Dromen kan ik ook ondertussen, van mijn plekje op het strand, meeuwen met de neuzen in de wind en de ruisende branding, onophoudelijk eb en vloed, net zoals het leven zelf ....

21:07 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (8) | Tags: strand, gedachten, uitwaaien |  Facebook |

Commentaren

:s Veel moed ... net door mijn "slechte week" zo goed als heen. Vechten!

Gepost door: flupque | 18-08-08

Hoi Claudine,

Ik weet het die verdomde chemo weer hé, ik wens je ontzettend veel moed en sterkte toe voor morgen, ik zal aan je denken, en als het jou kan helpen, in gedachten zit ik op je schouder , denk daar morgen aan, het zal alles wat verlichten.
En wat ook kan helpen, als die erin zit denk je maar, weeral eentje minder, en zo kan je beginnen af te tellen. Je komt er doorheen, je bent sterk en moedig, ik trek je er doorheen, ik help je wel, kop op, de moed zeker niet laten hangen
Dikke troostknuffel
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 18-08-08

pacmannekes dag claudine

ik kom u nog een pak pacmannekes afleveren om morgen samen met u die slechte cellekes te gaan verslaan...
met al die energie die ge aan de zee hebt opgedaan, wordt dat morgen een fluitje van een cent!
maar toch veel sterkte, want ik ken de keerzijde van de medaille ook ;-)!!

succes
tricky

Gepost door: tricky | 18-08-08

Sterkte Hey Claudine,
Ik wens je heel veel sterkte, aan je vechtlust zal het zeker niet liggen!
Dat merk je aan de manier van je schrijven !!
Ik denk aan je hoor !!!
Lieve groeten An

Gepost door: an | 19-08-08

Hou je taai Dappere vrouw, je kent me niet, maar ik lees je verhaal mee en wil je heel veel sterkte wensen voor de komende chemo en je strijd in het algemeen. Ik bewonder je moed en je positieve instelling, en weet ook dat je er zonder dat nooit kunt komen. Hou de moed erin, en ik hoop dat je weer snel een beetje op zult knappen.
Sterkte, Leintje

Gepost door: Marjolein | 19-08-08

Ik brand mijn kaarsje voor jou... hou de moed er in.

Gepost door: Annick | 19-08-08

Hallo Claudine,
ik was zaterdag aan zee ... en ook ik heb genoten van een schitterende zonnige dag. Daarna weer huiswaarts gekeerd met een tevreden en voldaan gevoel. Toch blijft het vermoeiend. Donderdag baxter nummer vier ... maar dat is in niets te vergelijken met wat jij te verwerken krijgt. Ik denk vandaag aan je ... warme knuffel van mij !

Met liefs,
Inner

Gepost door: Innerchild | 19-08-08

Keep on fighting Dag Claudine,

Heel veel kracht en energie blaas ik naar je toe...klaar om morgen de strijd weer aan te gaan!
This soldier vecht alvast in gedachten met je mee!

Sterkte!
Wenneke

Gepost door: Wen | 19-08-08

De commentaren zijn gesloten.