29-08-08

Eindelijk weer een berichtje

Ik weet het, heb jullie verwaarloosd, maar de zee, het verjaardagsfeestje van Charlotte (2) gisteren, doodmoe thuiskomen .... dat eist zijn tol.

En straks vertrek ik weer naar zee, ja ik val in herhaling, maar zolang ik het nog kan opbrengen om te gaan doe ik dat natuurlijk. Mijn volgende chemokuren zijn van een ander alooi en tasten mijn imuunsysteem meer aan dan goed voor mij is, dus .. zolang ik zonder problemen de trein en tram kan nemen doe ik dat natuurlijk. Met de auto zo ver rijden is geen optie en een chauffeur en compagnon vinden die wil rijden is ook niet altijd evident.

Ik voel me ontzettend moe, en toch ga ik straks mijn valiesje pakken en weer vertrekken want eens ginder kan ik me goed ontspannen en van de lucht genieten en daar doe ik het voor he. Met de weersvoorspelling zit het super voor de komende twee dagen, dat wordt dus strandzitten en wandelen, en met mijn boekje erbij zit dat goed snor! Terugkomen doe ik als de regen komt, en dat is tot hiertoe nog een vraagteken. Volgende donderdag ga ik op mijn jongste kleindochtertje passen, Hazeltje, ook zo'n schatje! 

Dus mijn lieve lezers, geniet ook van het goede weekend, al is het lekker in de schaduw in je eigen tuin of terras. Ik denk veel aan jullie en steun jullie in al jullie moeilijkheden, speciaal voor elk van jullie een dikke warme genegen knuffel X

Claudine

 10olifant

 

11:48 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: rust, chemo, zee, vermoeidheid |  Facebook |

24-08-08

Van ganser harte dank!

Goede avond lieve mensen, ik wil jullie zeer hartelijk danken voor de fijne lieve berichtjes, ja ik heb nogal genoten hoor van mijn weekend bij mijn vrienden. En de jacouzi deze nacht onder een blote sterrenhemel was onbeschrijflijk.

En morgen weer naar zee, ditmaal met een andere vriendin, Cilleke. Ik zal meer posten als ik weer terug ben of ginder toch even op internet kan in een hotspot.

Ik hoop dat het jullie allen goed gaat of toch goed naar omstandigheden. Mijn blogbezoekjes zijn nu wat uitgesteld maar ik kom terug op bezoek, nu eventjes weer gaan uitwaaien ...

DSCF0028

 Neen hoor, ik deserteer niet maar ga lekker wat wandelen en bijlezen in mijn boek van Stephen King .... brrrrrrrr

Warme lieve groetjes en tot later beste vrienden, vriendinnen

Goede nacht, droom zacht en voor de moeilijke slapertjes, ik denk aan jullie en stuur zuivere frisse zeelucht die jullie snel in dromenland brengt

22:39 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: vriendschap, zeelucht, bekomen |  Facebook |

23-08-08

Vieren in Melsbroek

Kim Gevaert woont om de hoek waar mijn jongste dochter Veerle woont, in Melsbroek. Daar was het gisteren groot feest natuurlijk!

Op de foto hieronder drie van de vier moeders van onze zilveren meisjes, op de achtergrond het café, taverne, van de partner van mijn dochter, Joop, the place to be in Melsbroek, zeker als het zo'n festiviteiten betreft! Kim is hun buurvrouw, en "wat" een buurvrouw!

Melsbroek is nog een typisch oud dorpje met een gezellig kerkpleintje, het staat met moeite nog op de kaart, behalve nu natuurlijk !!!

Moeders Zilver Peking bij Joeri en Veerle

 Euforie ook op het thuisfront met hier de moeders van drie van de vier heldinnen: Denise Van Houtvin (Elodie), Mieke Gevaert (Kim) en Luce Smets (Hanna). (bron: HLN)

*  *  *

En met mij ... tja, ik kan al een paar dagen niet goed uit de voeten van pijn in mijn lies. Ben daar gisteren mee opgestaan en dacht dat ik slecht gelegen had ... maar vandaag is het nog erger geworden, dat kon ik er nu echt bij missen zie. Ik heb nochtans geen 4 x 100 gelopen hé

Mijn hoofd is nog steeds pijnlijk maar de misselijkheid begint af te nemen. Deze namiddag ga ik nochtans ondanks mijn krammakel lijf naar het ziekenhuis in Vilvoorde mijn dochter en Hazeltje bezoeken, daar houden ze mij nu niet meer weg hoor! en daarna naar mijn vriendin genieten van gezelligheid, bijpraten en .... jacouzi! ik kan er blijven overnachten, en dat! is echt praktisch!

Aan al mijn lieve lezers een prettig, rustig, zonnig (?) deugddoend weekend en dank voor de fijne reacties en mailtjes!

veel liefs,

Claudine

 

10:18 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: kim co, melsbroek, onder de toren |  Facebook |

22-08-08

ZILVER ! PROFICIAT KIM & TEAM !

Kim & Co Zilver in Peking

en of we geduimd hebben!

met gekruiste vingers en op het tipje van mijn zetel om dan te juichen bij het binnenhalen van de zilveren medaille ... super!

morgen het podium, nog een overgetelijk moment!

Wel lieve lezers, die wedstrijd heeft me goed gedaan, je vergeet er even je eigen miserie mee en dat was welkom.

Vanaf vanavond begint het wat beter te gaan, dankzij deze meisjes of niet ... ? wie zal het zeggen. In elk geval relativeer je wel even, de wereld draait verder, medailles, vliegtuigongelukken, bombardementen, daklozen, verkeersongevallen, ook vrouwen die dagelijks een verdict te horen krijgen .... alles draait verder, ook ons leven, ons gevecht tegen die verschrikkelijke ziekte, dat zetten we ook verder, dag na dag, week na week, maand na maand ... de tijd vliegt. Wat heb ik in die laatste maanden allemaal al niet moeten verwerken aan emoties, en niet alleen emoties betreffende borstkanker, ook de emoties die er anders ook zijn, het is niet omdat ik ziek werd dat de rest van mijn leven stil staat. De andere pijntjes, bobokes, zorgen, dagelijkse beslommeringen, die blijven er ook nog deel van uit maken. Zie je wat ik bedoel? het haalt een mens overhoop en dan zie je zo'n wedstrijd, en dan vergeet je die ganse janboel even,

en dan, als de euforie wat gezakt is, tja, dan zit je gewoon in je huiskamer, niet in het vogelnest in Peking, en dat is maar goed ook ...

veel liefs van uit mijn knusse zeteltje,

Claudine

 

Ps: zaterdag 13,15u onze tijd, finale met Tia Hellebaut .... en 's avonds onze renners nog .... wedden dat er nog een medaille bijkomt?

15:30 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: ziver, peking |  Facebook |

21-08-08

Kim & team

Zege halve finale Olympics Peking 4x100

 

EN MORGEN LOPEN ZE VOOR EEN MEDAILLE

om 15,15u duimen we !

Prestaties zoals Kim ze neerzet zetten me even aan het denken ...

Wilskracht, uithoudingsvermogen, pijn verbijten, dat is haar allemaal niet vreemd, weliswaar in andere omstandigheden maar ik tracht dit op mezelf te projecteren en kracht te putten uit haar kracht. Haar doel is op het einde van haar carrière een olympische medaille te veroveren, mijn doel is minder spectaculair maar niet minder belangrijk voor mezelf, dus .... ik ga voor 'mijn' finale medaille!

Kijken we morgen samen naar die finale?

 

16:57 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kim gevaert, uithoudingsvermogen |  Facebook |

20-08-08

Rust

Slow motion vandaag ....

Later beter ...

Aan iedereen nog een fijne avond en morgen weer een nieuwe dag,

 Veel liefs,

Claudine

feetje

20:03 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-08-08

Merci

Un petit mot de gratitude pour mes amis Français et Wallons. Je vois que vous venez en visite sur mon blog mais malheureusement pour vous je n'ai posté encore aucun mot en votre langue. Ceci va changer je vous le promets!

Aujourd'hui j'ai donc reçu ma quatrième cure de chimio et jusqu'à maintenant ça va relativement bien. La fois passée c'était à peu près le même scenario. Mais je reste positive, après tout, chaque fois se présente différemment, donc j'ai de l'espoir ...

Je vais faire des adaptations dans la présentation de mon blog pour que vous soyez aussi chaleureusement accueillis que mes autres visiteurs. Veuillez m'excuser de ne pas avoir pensée plus tôt a cet inconvénient. Je vous souhaite à tous et à toutes une excellente fin de soirée ! X

Dag lieve vrienden en vriendinnen, hier toch een klein woordje. Het ging goed vandaag en vanavond heb ik zelfs soep gegeten met een boterhammetje. Morgen een nieuwe andere dag met zijn verrassingen. Kom maar op ! ongemakken en misselijkheid ! ik ben er klaar voor !

duidelijker kan toch niet hé ;))

later meer hoor lieverds !

een warme dankbare knuff voor die vogeltjes op mijn schouder en andere lieve mensjes die behalve hun eigen zorgen mij ook nog in hun hart dragen !

echt gemeend ! hier is hij  X

21:37 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: amis francophones, chemo, vrienden, steun |  Facebook |

18-08-08

Zeegenoegen

Onze zee, een toevluchtsoord, in mijn geval een open raam met verse lucht, een weids zicht kilometers ver. Een afstand bekijken en beleven, schatten. Buiten komen, wandelen, wat fysiek opbouwen, iets wat hier in de stad niet evident is. De lucht is anders ginder, zuiverder, frisser, verser, reuklozer, een zilte geur die eigen is aan de zee en die ik graag diep inadem.

De mensen zijn ook anders ginder, meer ontspannen, in vakantiesfeer, hoe kan het anders? Je neemt dat over, die rust, je leeft er anders dan hier.

Het was dus weer genieten, Heleni is dinsdag langsgekomen en samen hebben we een prachtige dag gehad, gewandeld langs het strand, gepraat, gelachen, lekker gegeten en met een paar hindernissen (tramperikelen) is ze dan toch thuisgeraakt.

Een paar dagen later kwam mijn nichtje op bezoek met haar vriend en twee kleinkindjes. Hebben die plezier gemaakt op het strand zeg! Alle hens aan dek om een zandkasteel te maken en maar water halen en uitgieten, en weg was het water, dus .. terug water halen ....

Ik zat ondertussen lekker in mijn zeteltje goed beschermd tegen de felle zon onder mijn para(plu)sol, zonnebril op en zelfs een badmintonpluimpje slaan.

De enige dreigende wolk was de chemo die elke dag dichterbij kwam en morgen is het dus weer zover. Ik kijk er telkens meer en meer tegenop. Niet te verwonderen eigenlijk.

Dus straks niet te laat gaan slapen, wekker zetten en morgenvroeg er weer tegenaan. De komende dagen zijn mijn schemerzone, dan kruip ik weer in mijn eigen privé schelp, mijn unieke plekje waar alleen rust heerst en ik op mijn tempo bekom van de agressieve invasie op mijn lichaam en geest. Dromen kan ik ook ondertussen, van mijn plekje op het strand, meeuwen met de neuzen in de wind en de ruisende branding, onophoudelijk eb en vloed, net zoals het leven zelf ....

21:07 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (8) | Tags: strand, gedachten, uitwaaien |  Facebook |

 

Snel even een berichtje om jullie allemaal te bedanken voor jullie massale reacties en goede wensen! straks ga ik op blogronde en plaats hier nog een verslagje over de voorbije week. Aan iedereen een lieve warme groet X

 

10:04 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vriendschap, steun |  Facebook |

10-08-08

Zondagavond

Hallo iedereen,

Even nog een berichtje plaatsen omdat ik morgen naar zee vertrek. Mijn derde week na mijn derde chemo vat aan en dat is in principe mijn beste week. Dus ga ik die aan zee doorbrengen. Gewoon van al het goede aan onze kust genieten, vooral van de zuivere lucht, zand en zee.

Vandaag was een fantastische dag, onze lunch bij Celleke was fantastisch, we zijn ontvangen zoals prinsen. Daarna wat rondgekeken op de kinderrommelmarkt  en een paar zaakjes gedaan. Hoe kan het ook anders?

Nog een ijsje en finaal een pakje frietjes in de hand. (buikpijn en ... hoort er ondertussen bij)

Onze zondag kon niet meer stuk. Vanavond een paar goeie gesprekken met een paar vriendinnen, zo kan ik er weer tegen en ook zij voelen zich daar goed bij denk ik.

Lieve vrienden, ik zal een weekje afwezig zijn en jullie blog niet kunnen bezoeken, daarna krijg ik weer chemo en zal waarschijnlijk thuis terug in mijn schelp kruipen. Uitzieken op een rustige manier, alles zoals een mini tsunami over me heen laten gaan in het besef dat betere dagen zullen aanbreken. Zeker weten!

Ik dank alle bezorgde en lieve mensen die me bellen, mailen, mijn blog bezoeken en een berichtje achterlaten van ganser harte! Wat zou ik zonder jullie beginnen?

En al die anderen die zonder woorden zijn en niet durven of kunnen reageren, ik begrijp jullie, echt! Het is niet evident een vriendin te hebben die tegen kanker vecht, hoe pak je dat aan? Wat zeg je tegen haar om je steun te betuigen, te laten weten dat je aan haar denkt? Welke woorden klinken niet banaal? Ik heb ooit zelf hiermee geworsteld, en ik weet hoe je hieronder lijdt. Dus, maak jullie geen zorgen, er komt ooit wel een moment dat jullie hiermee kunnen omgaan, en ik begrijp jullie! Echt! Ondertussen gaat het goed met mij, ik ben een vechtertje, dat weten jullie wel!

En nu slapentijd en morgen "gezond" weer op!

Veel liefs,

Claudine

117-1798_IMG

23:01 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (24) | Tags: zondag, genieten, vriendschap, volhouden |  Facebook |

Zondag zonder zon (voorlopig toch..)

Grijze wolken verstoppen de zon maar er is hoop voor deze namiddag, ik laat het dus niet aan mijn hartje komen.

Vanmiddag afgesproken met Celleke, mijn nichtje en ik mogen bij haar gaan lunchen en daarna gaan we naar plaatselijke kunstenaars hun werken kijken. In open lucht, ik hoop echt voor hen dat het droog wordt. Wij kunnen ons nog verschuilen onder onze paraplu maar je kunstwerk blootstellen aan Belgisch weer is nefast voor verf en canvas en bovenal de creatie zelf!

Nadien gaan we naar de Rommelmarkt ter gelegenheid van de kermis. Zouden er ook smoutebollen ingaan? Zware kost, ik weet het maar oh zo lekker hé!

Voilà bloggertjes, straks wat meer nieuws over de belevenissen ...

Ik denk aan jullie en vooral aan diegenen die het nu erg moeilijk hebben.

Warme knuffelgroetjes,

Claudine

12:14 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kermis, kunst, rommelmarkt |  Facebook |

08-08-08

Onze heerlijke kust

Vrijdag 8 - 8 - 08

Weer een dagje thuis na twee dagen genieten aan onze Belgische kust. Heerlijk !!! met mijn broer en (schoon)zus een deugddoende tweedaagse, praten, genieten, lachen en dat allemaal onder een stralende zon en echte vakantiesfeer.

Heel veel volk en allemaal genietende mensen, de stranden lagen vol en de zee die anders zelden baders heeft was nu een plek van intens waterplezier. Zalig om al die mensen te zien die van een heerlijk warme dag met een zacht briesje lagen, zaten, liepen te genieten. Op zee een groot aantal zeilboten met witte zeilen, een zuiderse aanblik, iets wat we hier in België niet gauw meemaken.

Alle terrasjes zaten vol en de rijen aan de ijsjeskramen waren lang. Slenterend op de dijk, op het strand onder een parasol een boek lezend, kinderen spelend in het zand, met emmertjes water zeulend van water naar zandkasteel ....

De kwistaxen (billenkar = oorspronkelijk cuisse tax(i)) dus kwistax in de volksmond, die werden massaal verhuurd en je kwam ze overal in het dorp en op de dijk tegen. Lachende mensen die het beste uit hun kuiten haalden om vooruit te geraken en daar veel plezier aan beleefden. Jammer genoeg is er in De Haan één met 8 mensen aan boord na een afdaling tegen een muur beland, de inzittenden werden naar het ziekenhuis afgevoerd ...

Maar onze dagen konden niet stuk! We wandelden, genoten onze lunch met verse Noordzee garnaaltjes in de schaduw van een boom en gingen 's avonds lekker eten met zicht op zee en prachtige zonsondergang.

Een verblindend zilver weerkaatsende zon op een spiegelgladde zee, daar wordt je wel even stil van.

Doodmoe maar gelukkig en dankbaar omdat ik zo'n fantastische broer en (schoon)zus heb ging ik slapen, ditmaal helemaal niet angstig voor nachtmerries, gewoon omdat ik voelde dat die er niet gingen zijn. Deze twee dagen hebben mij een boost gegeven op lichamelijk en vooral op geestelijk vlak. Ok, ik was doodmoe maar het was een gezonde vermoeidheid, ik wist dat ik teveel gewandeld had maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het goeie gevoel waarmee ik terug thuis kwam.

En volgende week, ga ik terug naar zee ... zeker weten!

100-0002_IMG
 

 

12:15 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (8) | Tags: zee, genieten, wandelen, familie |  Facebook |

05-08-08

Naar zee

Hallo lieve allemaal,

nog vlug een berichtje voor het slapengaan. Morgen ga ik voor een paar dagen naar zee, dat zal deugd doen, misschien dan eindelijk van die misselijkheid en maag en buikpijn verlost!

Ik ben zo bang van die nachtmerries dat ik niet wil gaan slapen en toch zal ik moeten, een paar uur overdag slapen helpt ook niet genoeg om de vermoeidheid te bestrijden. Sowiezo maakt die constant deel uit van mijn leven nu. Ik sta doodmoe op en geraak niet gerecupereerd. Daarom denk ik dat de zeelucht me wat meer energie zal kunnen geven. Hier heb ik geen doel om buiten te wandelen, aan zee is dat anders. Daar zal ik hopelijk ook beter kunnen slapen alleen al door de lucht.

En mijn broer en schoonzus weerzien en samen genieten van die paar dagen daar  kijk ik ook enorm naar uit! Met hen kan ik ook zeer goed praten en dat zullen we dan ook veel doen denk ik. En lachen dat hoort er zeker bij, daar zijn we goed in hoor als we op dreef komen. :)))

Nu op stok, en morgen met de zon weer op! allez, ik hoop dat ik vannacht weer geen katten (tijgers) moet geselen! (is maar beeldspraak hoor).

Ook een goeie nacht aan al mijn lieve vrienden en vriendinnen en voor de sterrenkijkers onder ons wens ik een heldere nacht en heel veel liefde en steun, ik neem jullie morgen in gedachten mee naar zee en daar lopen we zij aan zij .....

 

warme nachtknuff

Claudine

03-08-08

Zondagavond

Dag lieve lezers,

dank jullie allen voor de fijne bemoedigende woorden. Mijn weekend kon niet meer stuk door het bezoek van mijn kinderen en kleinkinderen, al dat leven in huis deed zo'n deugd, ik had dat echt nodig na deze week. Morgen vertrekken mijn Griekjes terug naar huis, jammer, ik zal ze weer enorm missen! Nu maar hopen dat ik vlug een bezoekje ginder kan brengen! en zoniet .... is het tot Kerstmis. Goeie reis mijn lievelingen Anne Mieke, Joanna en Zinon.

wolken

 

Leuke zondagavond lieve vrienden

SMILE

Knipogen

01-08-08

Laat de zandman maar komen

meisje in maan

een zachte goede nacht met zoete dromen aan alle nachtuiltjes,

tot morgen lieve bloggenoten

X

23:17 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: slapeloosheid, ziek, slapen |  Facebook |