05-09-08

Terug van weggeweest

Moest ik nu mijn paswoord om mijn blog te kunnen aanvullen meegenomen hebben had ik "live" verslag kunnen uitbrengen van aan zee. Hoe zalig het op het strand vertoeven was, wandelen op de dijk en af en toe rust nemen op de blauw-wit gestreepte banken die op de dijk staan. Typisch voor Middelkerke en Westende. Herinner je je de film Pauline en Paulette met Ann Petersen? Ik vond het een zalige film en heb hem meermaals gezien. Op het eind zit Paulette op zo'n bank te genieten ... haar droom ... een appartementje aan de Belgische kust.

Het was dus weer super! Van vrijdag namiddag tot zondag en dan grandioos uitgeregend op dinsdag in Middelkerke. Zat ik daar een pannenkoek te eten op de dijk bij Manderleys, een taverne die echt aan te raden is, je krijgt er zowaar een verwenkoffie voor een erg matige prijs samen met de verse pannenkoeken. De koffie die ze er serveren wordt nog vers gemalen en komt van een Vlaamse koffiebranderij, nog een unicum!

Dus ....waar was ik gebleven? Ah ja, ik zat daar dus te genieten van al dat lekkers en het begon te gieten jongens! Te gieten ..!!! ik zeg ni meer! En de blaasjes kwamen ook, zoals ons mama vroeger zei: als het blaaskes regent is het voor de ganse dag. Er kwamen daar mensen binnenge..go..ten! ja, wat doe je dan na een tijdje? Erdoor natuurlijk! Gewapend met mijn paraplu naar de tram, gelukkig was dat maar om de hoek aan het casino. Eenmaal thuis gekomen, vlug die natte kleren uit en languit op de bank met mijn (spannend) boek. Ben die avond niet meer buitengekomen, ik verzeker het jullie. Ik had nl een lekker vers kramiekje gekocht en heb daar dan maar mee "gesoupeerd". Het slot van mijn feuilleton "Terre de lumière" maakte de avond compleet. Meer had ik echt niet nodig op dat moment.

Dat was dus dinsdag. Een uitzondering aan zee. Regen blijft er nooit lang duren. Woensdag was dus weer "normaal" en "buiten"weer. In de namiddag weer naar het binnenland, mijn zeeverblijf zat er weer op en het heeft weer echt deugd gedaan!

Behalve de vermoeidheid die niet meer weggaat, af en toe nog een misselijk gevoel en mijn darmen die overhoop liggen voel ik me redelijk goed. Volgende dinsdag begin ik aan mijn Taxotere chemo's, vier, één om de drie weken. Dus daarmee zijn we weer zoet tot eind van het jaar als alles goed gaat en op zijn tijd kan doorgaan.

Gisteren ben ik dus op Hazeltje gaan passen. Wat een schatteke is dat toch, ze is nu zes weken oud en ze begint al te lachen als je tegen haar praat, en met tranen wenen kan ze ook al! Een willetje heeft ze dus, dat belooft ! we gaan aan ons protteke nog veel plezier beleven geloof ik ;))

En mijn kleindochtertje Joanna die in Griekenland woont gaat binnen een week (de vakantie duurt daar langer) naar het eerste leerjaar en ze is ook ingeschreven op de tekenacademie, wie weet heeft ze een aardje naar haar overgrootvader en haar Yia Yia ??? dat zou pas een tof familietrekje zijn!

En nu  wil ik jullie nogmaals allemaal bedanken voor al die fijne reacties op mijn blog!  Ik kom echt weer bijlezen bij jullie, beloofd!

10:46 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: goed gevoel, bekomen van chemo, zee |  Facebook |

Commentaren

Je bent er weer !! Hallo Claudine,

Wat is het fijn te lezen dat je hebt genoten van je verblijf aan zee !! Jammer van het weer . . . Maar ge hebt het naar je zin gehad he ;-)
Voor volgende week heel veel sterkte met de chemo !!

Lieve groeten An

Gepost door: An | 05-09-08

Dag Claudine, blij dat je zo genoten hebt aan zee... zondag gaan wij ook een dagje uitwaaien... als het niet regent. Ik moet volgende dinsdag op controle bij de oncologe en ik heb behoefte aan een fris hoofd...

Gepost door: Annick | 05-09-08

Joepie Je hebt het leuk gehad en dat is het allerbelangrijkste...thanks om op mijn blogje te komen...zo blij dat ik iets van je las, want begon toch wat bezorgd te worden!
Jij bent een straffe madam hoor...weeer een behandeling met taxotere voor de boeg maar je blijft zo positief...voortdoen zou ik zeggen, maar de bijwerkingen zijn natuurlijk niet van de poes hé!
Zalig hé met Hazeltje, en al zo veranderd...jaja, het is goed dat ze een willetje hebben anders zouden ze misschien ziek zijn!
Stephen King is ook één van mijn favorieten hoor, maar nu heb ik er hier een stapel van Aspe liggen die ik gekregen heb tijdens en na mijn rugoperatie...nu nog even Tango gaan kopen en dan weer eentje van King of Karin Slaughter of John Grisham...ook goeie schrijvers met thrillende plots!
Mijn dag kan niet meer stuk want ik heb iets van die lieve Claudine gehoord!
Dikke knuffel en tot...morgen hé!
Liefs

Gepost door: Veerle | 05-09-08

ik was heel blij om weer iets van je te horen, dat betekent meestal toch dat het redelijk gaat hé.. Dat zie ik bij Marc als het even wat beter gaat doet hij weer zijn ronde.
Heerlijk dat je zo kunt genieten aan de zee en als het even wat minder weer is dat je dan leest. Ik lees ook zo graag en het komt er maar niet van. Vroeger las ik iedere week een boek en nu al bijna twee jaar helemaalniet meer.. Das zonde hé. Maar stephen king is niet mijn favoriet...
Veel succes met je komende kuur, hopelijk ben je er niet al te ziek van.. Die termen zeggen mij ( gelukkig) niks...
doeii

Gepost door: Anita | 05-09-08

genieten aan zee... waw, jij kan er wat van hoor, van genieten bedoel ik... tenminste, zo klinkt het vanuit je blog! groot gelijk joh! en always look at the bright side of life hé, boeken lezen als het te hard regent... goed dat je dat nog kan (ik kon me absoluut niet concentreren op tekst tijdens mijn behandeling, pas sinds kort ben ik weer aan het lezen, gelukkig!)
ik hoop dat je weer heeeeel veel energie hebt opgedaan om de taxotere in ontvangst te gaan nemen en je pacmannekes weer op te trommelen... maar eerst nog even een weekend genieten hé!
al zal het veel lezen worden, want het weerbericht belooft niet veel goeds...
je doet dat heel goed!
tricky

Gepost door: tricky | 06-09-08

Goeie morgen lieve Claudine Goed geslapen in je eigen bedje zonder het geruis van de zee en de meeuwen?
Ik kom je een fijne zaterdag wensen...vandaag zou het nog droog blijven...eventjes naar buiten als het nog kan?
Veel liefs en geniet nog zoveel als je kan!
Wanneer moet je volgende week om je lading taxotere?
Weet dat ik aan je denk, en hier elke dag (in het mate van het mogelijke) een zeebriesje achterlaat!
Liefs

Gepost door: Veerle | 06-09-08

zalig aan zee he
geniet daar ook altijd zo van
veelsucces de komende tijd

prettig weekend

Gepost door: witch | 06-09-08

Weekend Hallo Claudine,

Ik kom je een aangenaam weekend wensen !! Lieve groeten An

Gepost door: An | 06-09-08

Back again Dag Lieve Claudine,

Je leest gewoon dat je SUPER genoten hebt van de dagen aan zee...ik hoop dat je er weer voldoende kracht hebt gevonden om er weer eens goed tegenaan te gaan!

Liefs
Wenneke

Gepost door: Wenneke | 06-09-08

Dag lieve Claudine Ik was net op weg naar jou, maar je bent me voor geweest!
Als het zonnetje in ons hart schijnt en we wat vreugde aan een ander kunnen geven ben ik al best tevreden!
Maar ik weet nu nog niet wanneer je je volgende behandeling krijgt????
Fijne zondag lieverd!

Ik hoop dat jij ook wat kunt genieten en nog even de dag

Gepost door: Veerle | 07-09-08

Claudine hallo, ik ben hier even op bezoek gekomen en hier en daar wat gelezen, ik vind jou een hele sterke vrouw en ben er zeker van dat je met jou ingesteldheid de strijd tegen dat monster (kanker)zal winnen ! Veel liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 07-09-08

Hoi Claudine,

Ik kom je een hele fijne zondag toewensen, en heel veel moed, kracht en sterkte, en probeer positief te blijven ook al is dat soms héél moeilijk hé, ik weet het.
Maar ik kom je regelmatig hier wat opmonteren, ik stuur je héél wat positieve kracht door, voel je hem komen !!!
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 07-09-08

lol ... wat is de zee zonder een goede plensbui mét blaasjes :) Ik herinner mij ook nog zo eentje. Echt verfrissend. De zee blijft fantastisch hè! Geniet nu maar van hazeltje!

Gepost door: flupque | 07-09-08

Je hebt duidelijk met volle teugen genoten van ja verblijf ! Westende is trouwens mooi en veel rustiger dan andere badsteden. M'n buren gaan daar elke zomer voor 2 maanden naartoe. Het weer tja daar moeten we soms maar het beste van maken maar dat bedierft de pret niet altijd lees ik duidelijk :-D
Met jouw ingesteldheid kan je alles overwinnen, zeker weten !

Gepost door: Troetel | 07-09-08

Lieve Claudine Even een blitzbezoekje om je een mooie dag te wensen. Bij ons worden het weer ziekenhuisonderzoeken voor Mike, maar ik kan toch niet vertrekken zonder jou een fijne dag toe te wensen hé!
Liefs

Gepost door: Veerle | 08-09-08

Fijne week ! Hallo Claudine,

Ik kom je een aangename week wensen !!
Heel veel sterkte deze week
Lieve groeten An

Gepost door: An | 08-09-08

Ik kom je een fijne week wensen... geniet van de kleine dingen.. die maken je dag groot in waarde.

Gepost door: Annick | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.