23-09-08

Thuis een oase van rust

Mijn tweede dag weer thuis, mijn vertrouwde omgeving met mijn bloemen die me 's ochtends tegemoet stralen. Elke dag weer een nieuwe rode hibiscusbloem, de prachtig paarse orchidee waar het ochtendlicht wat doorschijnt en waardoor de kleur nog intenser wordt, het boeket dat ik zondag nog kreeg staat in volle glorie te bloeien. Wat een luxe en hoe prachtig !

Mmmm 's ochtends ??? laat ons liever zeggen .. tegen de middag ;) ik heb tot tien uur geslapen en ben dan doodvermoeid maar opgestaan. Niet te doen hé?

De pijn in mijn linker heup schreeuwt om aandacht, ik zal er toch eens moeten laten naar kijken denk ik. Ik kan soms met moeite gaan en elke stap is een marteling. Dagen in bed liggen verzwakt je natuurlijk en spieren smelten weg als sneeuw voor de zon. In elk geval thuis heb ik automatisch meer beweging, de afstanden zijn hier groter dan in een ziekenhuiskamer he en ik leg hier dus meer metertjes af, beetje bij beetje zal de kracht dan wel terugkomen.

Ik hou ook van de rust thuis, voor het ogenblik zelfs geen radio, geen muziek, niets dan de stilte en de geluiden van buiten die doordringen, het leven in het appartementsgebouw dat zachtjes zijn gang gaat, ik hoor dat de bovenbuurvrouw thuis komt ... de vertrouwde alledaagse geluiden die zekerheid geven, een veilig gevoel. Ook de zekerheid dat straks mijn nichtje langs komt.

Zij heeft gisteren voor volle kasten en een volle frigo gezorgd. (dank je lieve schat!) Ik kan weer verder, al eet ik niet zoveel, hoe kan het ook anders? Ik verzet geen calorieën! Ik verslaap ze ;)))

Wat kan een bed een haven van rust zijn, en toch mag ik daar overdag niet aan toegeven! Op een informatiedag een tijd geleden in het UZA zeiden ze dat je bed enkel dient om de nacht in door te brengen, er overdag gebruik van maken creëert een vicieuze cirkel van slapeloosheid. Overdag rusten in een zetel is ideaal om slapeloosheid 's nachts tegen te gaan volgens hen. Ik tracht me daar aan te houden maar gisteren was ik toch nog veel te moe en ben toch overdag in mijn bed gaan slapen, en eerlijk gezegd ! .... het was zalig daarin te liggen!

Lieve medebloggertjes, ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie steun ! ik ga stilaan wel bijlezen en jullie wedervaren ontdekken van de laatste week.

Een dikke warme knuffel, goede moed en nog een fijne dinsdag!

Claudine

cappuccino_rabbit

12:14 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: vrede, stilte, vermoeidheid, bloedcellen, rust |  Facebook |

Commentaren

Lieve Claudine Ik denk dat het niet zo goed is als je weerstand niet zo hoog is om in een zetel een dutje te doen!
Toen ik moest revalideren van mijn rugoperatie heeft er hier 4 maanden een ziekenhuisbed gestaan...geen mooi zicht maar toch handig hoor!
Tegen mij heeft de dokter gezegd (nu ik niet kan slapen) om toch mijn bedje op te zoeken...en daar lukt het me wonderwel toch om overdag een uur of twee te slapen!
Blij dat je mijn postje mooi vindt en het is heel graag gedaan hoor...maar dat weet je wel!
Liefs

Gepost door: Veerle | 23-09-08

rust geniet maar lekker van de rust in je huisje... enne, tijdelijk kan dat heus geen kwaad hoor dat je toegeeft aan je bedje... je moet er alleen geen gewoont van maken denk ik!
liefs
tricky

Gepost door: tricky | 23-09-08

Hoi Claudine,

Blij dat je terug thuis bent zeker, en ja stilletjesaan gaat je kracht terug komen, en in het begin kan het echt geen kwaad hoor dat je overdag ook in je bedje gaat slapen, jij hebt nu veel rust nodig hé !!!
geniet van de rust om je heen, stilletjesaan zal het wel beteren met je pijn, maar ambetant hé die spierpijn, die misselijkheid en die braakneigingen van mijn eerste kuren waren niet te doen, maar die kuren waar ik spierpijn van kreeg, jongens toch vond dat ook niet te doen, toch zware kost hé, ik wens je héél véél sterkte en kracht toe, je bent een sterke en positieve dame, houden zo en zorg ook dat je genoeg vechtlust in je hebt, dan kom je wel door die ellendige periode, ik trek je er wel doorheen
dikke knuffel,
Sabine

Gepost door: Sabine | 23-09-08

Veel sterkte Hallo Claudine,
Ik hoop dat je snel weer beter bent !! Neem gerust je tijd om genoeg te rusten !!!
Lieve groeten An

Gepost door: An | 23-09-08

Hey lieverd,
jammer dat je hele lichaam plat gelegd wordt om die lelijkaards te bestrijden he. En niet inzitten met het feit dat je overdag in je bed slaapt. trouwens, een mens die zich niet goed voelt ligt niet beter dan in zijn bedje en wat meer is, een slapende mens heeft geen zeer.
Blijven vechten lieverd, ik duim met zestien pootjes hier ;), ook voor een voorspeoedige zesde sessie (maar met die heup zou ik wel niet te lang wachten he als die pijn blijft doen, om naar te laten kijken)

met dikke geneesknuffel
Sabine en de poesjes
ps: ook wrijfje voor snorremanske, want die zal je wel groot warm houden deze dagen

Gepost door: saluke | 24-09-08

Dag lieverd Gaat het een beetje...jammer dat je nu niet kunt genieten van het zonnetje hé!
Maar ik stuur je heel wat zonnestralen op...vanuit mijn hart!
Hopelijk valt vandaag alles wat mee en gaat je vermoeidheid stilletjes aan weg! Ik duim voor je!
Liefs en een dikke knuffel

Gepost door: Veerle | 24-09-08

Lieve Claudine en alle anderen die je blog volgen,

Claudine, ik heb je verteld dat ik materiaal hier heb liggen van een actie in Amerika in het gevecht tegen borstkanker.

De actie heet: "Pink Ribbon Tour".
http://www.pinkribbontour.com/
Ik ben net foto's aan het bewerken die ik in het begin van deze maand heb gemaakt in Houston.
De tour had een plaatsje op de parkeerplaats van mijn 'lievelings-supermarkt' (daar kun je altijd zo lekker snacken :))...).
Goed dit wilde ik even met jou en de anderen, die je volgen en met je meeleven, delen.

lieve groetjes, KaatjeCanada

Gepost door: KaatjeCanada | 24-09-08

Lieve Claudine Het is hier stilletjes hé, maar hou je maar goed rustig!
Ik ben al een paar dagen een kijkje gaan nemen naar je gedichten en heb er terug een paar gelezen!
Prachtige juweeltjes zitten er tussen!
Ik heb er een link van staan op mijn blogje en dan kom je er rechtstreeks en niet via een omweg zoals bij jou!
Als je wil, stuur ik je de link eens door!
Nog een fijne en mooie dag toegewenst lieve Clo en blijf de rust opzoeken hé!
Liefs en een warme omarming!

Gepost door: Veerle | 25-09-08

De commentaren zijn gesloten.