29-09-08

Marghuerita of bosbessensiroop ? ;)

Morgen gaan we weer voor een lading taxus coctail. Smakelijk? Brrr nee hoor! Geef mij maar een marguerita met veel munt en limoen ;)). En alcohol mag toch niet, ik hou het dus liever op muntsiroop in mijn water of bosbessen of kriekensiroop. Ik heb ook de opgelegde krieken ontdekt op een ijsje van soja vanille, tja, kwestie van mezelf toch wat te verwennen hé ...

De pyjama bleef vandaag aan, het noodzakelijke toilet en dan weer een comfortabele pyjam aan, vooral dat ik vandaag enkel mijn nichtje op bezoek kreeg en die is mijn tegenwoordige outfit en donskopje al goed gewoon hoor! Ik kan het niet laten mijn hoofd in de spiegel te bestuderen en dat laagje dons lijkt toch te blijven voorlopig, een begin van teruggroei??? Ik hoop het wel! Al dat sjaaltjes gedoe hoeft voor mij thuis niet, enkel als ik buiten kom wil ik er hip uitzien. En daar de fierheid van een vrouw zelfs met het uitvallen van haar pluimen niet verdwijnt blijf ik me gretig optutten als ik de voordeur verlaat, al kost het nu wat meer moeite dan een paar maanden geleden. Maar met de nieuwe lading sjaaltjes die ik op een moslima site vond (link in rechter kolom) kan ik weer volop experimenteren.

Tja, morgen dus eerst mijn gesprek bij de oncoloog, hij weet van mijn heupprobleem, ik heb hem verleden week aan de lijn gehad en hij schreef me ondertussen medicatie voor die ik tweemaal per dag neem, ik voel toch wel een klein beetje verbetering heb ik de indruk. Hopelijk zet het zich zo voort en kan ik binnenkort toch weer een klein stapje in de wereld zetten, op mijn manier dan hé ... ;)

Deze namiddag had ik even de tv opgezet en zag een talkshow met Oprah, als gaste had ze o.a. Louise Hay op bezoek, nu, die vrouw is mijn voorbeeld, al jaren! Haar boek: "je kunt je leven helen" is al jaren mijn lijfboek en heeft me al dikwijls uit de put gehaald. Méér nog, het heeft me de magie in mijn leven leren ontdekken, zij is onwaarschijnlijk als mens, als vrouw en als levensfilosofe. De rust en wijsheid die zij uitstraalt bevestigd voor mij de juistheid van haar filosofie en levensvisie. Zij heeft een soort rust over haar die je enkel en alleen uit het spirituele kan putten. De leidraad in haar boeken (ze heeft er meerdere geschreven) legt je op een eenvoudige wijze uit hoe je omgaat met je leven, je verdriet, je innerlijke kind (ja ja, dat moet ook gekoesterd worden), je toekomst (ja ja, die kun je zelf bepalen). Raar he dat ik dit hier schrijf als vechter tegen borstkanker? En ja, ik heb vertrouwen in wat ik weet, voel, ik weet gewoonweg dat ik genees, of zelfs reeds genezen ben. Dat ik ziek werd heeft zijn bedoeling, net zoals alles wat in een mens zijn leven gebeurd. De lessen die we hieruit trekken zijn levensnoodzakelijk. Het vertrouwen in de boodschappen van het universum is sterk bij mij. Het is als magie, in elk geval wordt ik geweldig ondersteund, door jullie allemaal, door mijn manier van geloven en de kracht die ik krijg toegestuurd van mijn geliefden aan de overkant.

Maar ... genoeg gefilosofeerd voor vanavond, nu focussen op morgen en de komende tijd.

Het doet me goed dit alles eens te vermelden, een groter tipje van de spreekwoordelijke sluier oplichten kan zeker geen kwaad, integendeel, wat meer over elkaar te weten komen, openheid over ons denken, voelen, de diepgang van sommige gedachten ....het gaat tenslotte om ons, mensen, die elkaar steunen en bijstaan en die mogen gerust weten hoe ik over sommige zaken denk.

Dus, ik geef jullie allemaal een hele dikke warme knuffel en weet dat ik aan jullie denk, zeker aan diegenen die het momenteel zeer moeilijk hebben.

Slaapwel lieverds

X

Claudine

4

Commentaren

Dat ... ... boekje ligt bij mij ook klaar om te lezen ;o)

Veel succes morgen!

Greetz

Gepost door: GI Sanne | 29-09-08

Liever een Mojito voor mij ;-)
Doe dat goed morgen!

Liefs
Wenneke

Gepost door: Wen | 29-09-08

louise hay ja hoor, als therapeute ken ik haar natuurlijk ook en ja, zie haar ook wel als een positieve krachtige madame! maar ze is niet mijn "enige" voorbeeld...
heb je bv al es het boek 'alles heeft een reden' van mira kirschenbaum gelezen?! ook heel erg waar, wat daarin staat!
enz...
nu eerst morgen veel sterkte met de taxotere! hopelijk zonder al die vervelende bijwerkingen van de vorige keer!
tricky
ps: je hebt me al terug gevonden, dus hoef ik mijn nieuwe blogje heir niet te vermelden, hihi!
ja, verstoppertje spelen was leuk...!

Gepost door: tricky | 30-09-08

Lieve Claudine Men kan zoveel uit de kosmos halen, als je er maar een beetje in geloofd!
Ik heb dat boek toevallig ook...daarom hoef je geen kanker te hebben hé!
Het gaat op de manier waarop je je leven in handen neemt en hoe je met dingen omgaat die niet zo positief zijn...en zelf naar het positieve ombuigen.
Ik ben er goed in geworden al moet ik soms wel oppassen dat ik geen masker begin te dragen om mijn pijn en verdriet te vermommen!
Maar ik hou van mezelf, zodat ik ook anderen kan liefhebben...en ik aanvaard mezelf en als je dit kunt sta je toch al stukken verder!
Ik hoop dat alles goed verloopt vandaag en ook de dagen die volgen.
Een kaarsje brand hier al lieverd en ik wens je echt het allerbeste toe!
Liefs

Gepost door: Veerle | 30-09-08

Ik ga eens in de bib op zoek naar dat boek... Mijn kaarsje brand al van deze morgen voor jou... hopelijk valt het mee in het ziekenhuis vandaag...

Gepost door: Annick | 30-09-08

Boek Goede morgen Caudine,

Ik kom je heel veel sterkte wensen voor vandaag !! Hopelijk heb je minder last van de nevenwerkingen !
Ik denk aan je !
Lieve groeten An

Gepost door: An | 30-09-08

Veel sterkte Claudine, ik hoop dat je niet teveel last gaat hebben van je kuur. Ik ken dat boek niet, ik ga me dat ook eens aanschaffen denk ik. Hoeveel kuren moet jij eigenlijk nog hebben? Hihi mijn eerste haar terug was van die witte dons, trok op niets, heb ik eraf gescheerd en toen kreeg ik pas mijn zwarte haren terug,
doe het goed, hier brand het kaarsje weer voor jou
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 30-09-08

succes morgen ... Heb deze ochtend ook de heruitzending van oprah gezien! Wel een deel van het begin gemist jammer genoeg... d'er moest nog naar bumba gekeken worden :))
Het kriebelt hier dus ook een beetje om zo'n bord te maken ...
En ik heb zo'n veroeden wat er als eerste op komt :)

Gepost door: flupque | 30-09-08

*** Heel af en toe kijk ik naar Oprah en Dr Phil..Er komen soms heel interessante onderwerpen..
Heel veel succes met je "coctail" en fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: illness | 01-10-08

kwam eens kijken hoe de dag gisteren verlopen was..

Gepost door: Annick | 01-10-08

Lieve Clo Ja, je had al zoveel last aan je heup dus er moest toch iets aan de hand zijn.
Gelukkig hebben ze je toch nog drie vierde van je chemo kunnen geven!
En hopelijk doen die inspuitingen goed hun werk!
Veerle-met-griep wenst je nog een fijne woensdag toe en inderdaad...luisteren naar je lichaam maar als je te zenuwachtig bent om te slapen is het natuurlijk minder hé!
Liefs en heel veel sterkte en hopelijk deze keer heel wat minder bijwerkingen!
Dikke knuffel

Gepost door: Veerle | 01-10-08

griep ik lig al bijna 14dagen met griep en gelukkig iets aan de betere hand groetjes van arie xxx

Gepost door: arie de Avondportier | 01-10-08

De commentaren zijn gesloten.