12-11-08

Realistische filosofie op woensdag 12 november

Zonnig, koud, winderig buiten, goed warm binnen. Zo moet het in de herfst zijn, het gezellig maken, ons nestje koesteren en als we ons niet goed voelen gaan we er ons letterlijk in nestelen. Alle beetjes helpen, kaarsjes branden voor de mensen onder ons die steun kunnen gebruiken en voor diegenen die overgegaan zijn waar we met liefde blijven aan denken. Rustige muziek op de achtergrond en laat je gedachten maar vloeien en je lichaam rusten ...

Zo voel ik me vandaag, laat maar komen die pijn en de rest, de Laatste stuiptrekkingen van de Laatste chemo!

Ik prijs me gelukkig dat ik in België leef, dat ik "hier" mag ziek zijn en niet in een continent als bv Afrika waar ik zonder twijfel ten dode zou opgeschreven zijn. Daar denk ik wel eens aan, al die andere vrouwen in andere landen die de hulp en behandelingen niet kunnen krijgen die wij hier voorgeschoteld krijgen en die ons dan meestal nog terugbetaald worden ook. Zij krijgen de kans niet hoop te hebben op een toekomst hun kinderen en kleinkinderen verder te zien evolueren in hun leven. Wij wel, als we het geluk hebben dat de behandelingen aanslaan tenminste, maar het risico dat het niet zo is moeten we erbij nemen. Dat is in elk geval toekomst en die kan niemand voorspellen. Dus positief blijven denken is de boodschap!

Ons mama zei altijd: ondertussen loopt er veel water naar de zee...

Je kan ons land een apenland noemen, en dat doe ik zelf ook wel eens, behalve onze gezondheidszorg. Maar het wordt allemaal onbetaalbaar, dat is een andere zorg, gaan onze kinderen en kleinkinderen daar zo nog kunnen van genieten? Laat ons daarvoor ijveren waar we kunnen!

In ons MEEST licht, lawaai en fijn stof VERVUILDE landje (Vlaanderen) "TER WERELD", krijgen we een pak meer binnen dan in andere landen natuurlijk, met alle gevolgen van dien...

Een gevolg van onze welvaart .... Ook iets om bij stil te staan.

Mijn gedachten slaan weer op hol, tijd om wat in te tomen en een goed boek te nemen denk ik zo ...

En nu aan alle lieve bezoekers een fijne woensdag en week gewenst en hartelijk dank voor jullie steun en beste wensen, die doen allemaal zo'n goed! en die bubbels die laat ik knallen, wees maar zeker!

Veel liefs,

Claudine

Boedha

en hier nog een fantastische TIP waar ik me ga in verdiepen:

09:53 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: chemo, filosofie, vervuiling, eft |  Facebook |

Commentaren

daar staan we inderdaad veel te weinig bij stil ja, hoe blij we mogen zijn met onze gezondheidszorg... baarmoederhalsK maakt heel wat doden in de armere landen ter wereld, gewoon omdat er al geen geld voor uitstrijkjes is, laat staan voor een degelijke behandeling...
als je het in de ruimere context kan bekijken wordt je lijden hier al wat minder erg hé! maar toch, veel sterkte nog met die laatste loodjes!
tricky

Gepost door: tricky | 12-11-08

*** Er zijn weinigen die beseffen in wat een luxelandje we wel wonen..Die ziekteverzekering is de beste ter wereld..Gelukkig maar..Maar of dat ook zo blijft ...Daar twijfel ik sterk aan..Er zijn er teveel die "profiteren"..En de echte zieken moeten ervoor opdraaien..

Blij dat je de laaste chemo hebt gehad..En wens je hierbij nog heel veel sterkte met alle andere eventuele behandelingen die je nog moet ondergaan..Je bent een moedige vrouw..Houden zo..en vooruit kijken hé

Heel fijne donderdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 13-11-08

laten we maar hopen dat het blijft he

Gepost door: witch | 14-11-08

dat heb ik me ook al zo vaak afgevraagd. Hoe ik zou zijn als ik in een arm land zou wonen.. Gelukkig woon in hier en krijg ik de allerbeste zorgen en ben ik bezig aan mijn tweede leven..Joepie !!!!!!
fijn weekend,
doeiii

Gepost door: Anita | 14-11-08

*** Heel fijne zaterdag gewenst Claudine..
Groetjes

Gepost door: illness | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.