21-11-08

Verder vechten

Nu de chemokuren achter de rug zijn kan ik al een hoofdstuk afsluiten van de behandelingen. En om de hele zaak positief te blijven aankunnen heb ik besloten om mijn leven te vereenvoudigen. Vanaf nu neem ik bewust afstand van al het negatieve rondom mij. Roddel zal er wel altijd zijn en diegenen die ernaar moeten luisteren weten nu nog niet beter, ooit misschien wel, al kan het me feitelijk niet schelen.

Wat IK weet is dat ik nog een zeer moeilijke tijd doormoet en dat ik geen energie meer heb om al die negativiteit te verdragen. Nu moet ik echt eerst aan mezelf denken, dat is levensnoodzakelijk en al wie daar geen begrip voor kan opbrengen stapt maar uit mijn leven, zo simpel is het. 

Kanker heeft mijn leven en mijn visie op het leven totaal verandert. Iemand die het niet meegemaakt heeft kan het onmogelijk begrijpen. Daarom ook praat ik zo graag met lotgenoten over alles en nog wat. Zij weten waar het over gaat, wat ik bedoel en hoe ik me voel.

En ja, bijna twee weken na de laatste chemo voel ik me beter, ben nog enorm moe maar de pijn is redelijk goed onder controle te houden, verder is mijn eetlust nul en mijn smaak nog minder.

Volgende dinsdag krijg ik de simulatie van de radiotherapie, en normaal gezien een week later begin ik aan de bestralingen. 25 over 5 weken en dan na een week recup nog eens 8 boost bestralingen. En als er dan ooit nog één kwaaie cel van zich laat horen die gaat er echt ni goe van zijn zenne! Die zal het geweten hebben!

Verder Carpe Diem en rust voor geest en lichaam en daar voel ik me goed bij om te recupereren. Geen nutteloze stress rondom mij, neen, gedaan met die toestanden, al komt dat misschien voor sommigen hard aan, beter laat dan nooit om voor mezelf op te komen voor het te laat is.

Pessimisme en roddels creëren negatieve velden die ik wil mijden, ze zijn als de pest en halen je onverbiddellijk naar beneden. Niet meer voor mij, oh neen! ik heb genoeg aan mijn eigen dipjes en zorgen, maar momenteel gaat het dus beter, houden zo ...

leven

 

aan al mijn medebloggers en bezoekers een heel fijn en prettig weekend!

veel liefs,

Claudine

12:44 Gepost door Clo in Strijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: roddel, onbegrip, negativiteit, vechten |  Facebook |

Commentaren

*** Hey Claudine.
Je hebt groot gelijk je niet meer te storen aan roddels en pessimisme..Tis zo al moeilijk genoeg hé..Je gaat nu naar radiotherapie.Is dat een vorm van Brachytherapie ?
Het is idd noodzakelijk nu enkel aan jezelf te denken en voldoende rust te nemen als je lichaam erom vraagt..Recupereren is een zware taak hoor..
Heel blij te horen dat het ietsjes beter gaat.
Ik wens je hierbij een zeer mooi en rustig weekend.
Lieve groetjes

Gepost door: illness | 22-11-08

Tja roddelaars vinden altijd wel iets of iemand om over te praten. Probeer het van je af te zetten. Onlangs is bij ons vrouwtje ook het Kwoord gevallen, ze krijgt nu bestralingen maar de chemo moet er nog aankomen. Die dingen kosten al zo veel energie dat je je véél beter aan het positieve kan optrekken. Nog héél veel sterkte !

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 22-11-08

*** Hey Claudine..Je hebt gelijk..Brachytherapie is inwendig...Sorry voor het storen...

Nog een heel fijne zaterdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 22-11-08

Gelukkig is die ene kuur nu klaar en voel je je een klein beetje beter... Al staat je nog een hele rits te wachten...
Probeer alle energie in het beter wordente stoppen. Mensen die roddelen zijn het woord vriend niet waard..
Heel veel beterschap en doe het rustig aan..
fijne zaterdag,
doeii

Gepost door: Anita | 22-11-08

gaat het nog steeds ??
fijne maandag,'groetjes

Gepost door: Anita | 24-11-08

Lieve Claudine, weer al een stukje van de behandeling dat je mag afsluiten... En gelijk heb je, negatieve gevoelens, mensen die over alles klagen en zagen, pessimisten... overboord ermee.. geen energie insteken, het is toch verloren energie... houd liever je ogen gericht op de toekomst.. dikke knuffel..

Gepost door: Annick | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.