22-01-09

Vakantie is een illusie

Gisteren heb ik tulpen gekocht, het is een beetje lente in huis. Alle beetjes helpen om dat heerlijke seizoen wat dichterbij te laten lijken. Buiten is het eerder herfstweer, waaiende takken, mijn planten die omver gevlogen zijn op mijn terras, mensen met paraplu's ...

Raar toch dat we allemaal klagen over het weer, gek zijn op zon en palmbomen, maar we blijven allemaal hier wonen, "carrière" maken, geld verdienen om dan geen tijd te hebben om het uit te geven, behalve aan dokters en psychologen en verzekeringen en auto's waar we mee in de file staan. Spaarcenten zijn ook al niet meer veilig.

In ons "landje van belofte" worden anti depressiva geslikt met tonnen, en oh wat zijn we hier toch gelukkig!

Onze kinderen bezwijken bijna onder de stress, ze lopen zichzelf voorbij en kunnen niet anders. Dat hebben wij ze in elk geval geleerd. Maar het KAN anders, maar je moet er risico voor nemen en dat doen de meeste mensen niet.

Moest ik twintig jaar jonger zijn ik nam hier de benen, zeker weten! Jammer dat het altijd te laat is als we zoiets beseffen. Nu kan ik dat niet meer natuurlijk, na zo'n ziekte en alle opvolgingen en zo...

Maar ik ga er toch iets trachten op te vinden hoor.. de radertjes werken ...

Ik hoor net van mijn dochter in Griekenland dat het daar vandaag 20° is !!! moet er nog zand zijn ???

Ploeter maar verder brave Belgskes, geef uw centen maar aan de belastingen, koop degelijke regenkledij, en vooral een sterke windbestendige paraplu! En vooral, wees blij met die paar weekskes vakantie op overvolle naar vlees en olie stinkende stranden en overmaatse buffetten waar het ook nog eens file is. En dan als die paar weekskes voorbij zijn komt de depressie, je maakt jezelf wijs dat je batterijen opgeladen zijn maar niks is minder waar hoor! Je ontwaakt langzaam maar zeker uit je droom en je vakantiefoto's zijn nog het enige bewijs dat het echt gebeurde. En wat doe je dan? Je gaat al uitkijken naar de nieuwe vakantiebrochures ..... voor de volgende zomer of wintervakantie. En skieën? Weer file he, aan de lift deze keer! Vie van het toerisme!

Als je daar woont, daarentegen ..... vermijdt je die overvolle stranden want je kent wel enige unieke plekjes waar je rustig kan baden en relaxen zonder het uitgeklopte zand van die naaste strandbuur in je ogen en op je ingesmeerde huid te krijgen. Je werkt er en doet er je plicht, je runt je huishouden net als dat hier moet, met het verschil dat je je was buiten kan laten hangen tot als je van je werk terugkomt, geen dure droogkasten, die zijn alleen voor gebruik in de "winter"! Dus besparing op energie en kosten.

Je moet je niet reppen naar de supermarkt als je van je werk terugkomt want daar zijn ze open tot ...... en als je dan thuis komt kan je buiten eten, zoveel je wil. En die sterrenhemel, God ! die heb je alle dagen! Waar kan je hier nog naar sterren kijken?

Zijn het dromen? Neen, voor mij niet meer, ik ben dat stadium voorbij. Ik ben realist, het verleden komt niet meer terug. Jammer ..... anders zou ik wel weten waar ik mijn kinderen op de wereld zou zetten en mijn gezin stichten ... 

104-0451_IMG

 

 

 

 

Deze foto heb ik een paar jaar geleden genomen in een kruidenwinkeltje in Tripoli in de Pelopponessos.

Buiten stond een open bestelwagen volgeladen met watermeloenen ... Stoer

 

 

Commentaren

Lieve Clo Ja, moest ik er het geld voor hebben, ik vertrok direct naar Australië. Ik heb daar al eens een jaar geweest en dat is me enorm meegevallen. Maar werk vinden voor mijn vriend...je moet toch een beetje zekerheden hebben hé!
Wat die muziek betreft op mijn blogje. Je duwt gewoon op de pauzetoets en dan hoor je niets meer. Zo simpel is het lieverd! Ikzelf hou er wel van...en kan altijd andere liedjes zetten!
Bloemen heeft toch een gans andere sfeer in huis hé!
Lieve Clo, ik dacht dat je maandag terug was begonnen met je therapie maar ik zie hier dat je er nog 6 te gaan hebt.
Lukt het een beetje? Ik wens je het allerbeste toe en heel veel sterkte!
Nog even bekomen daarna en dan kan je de zon en de mooie temperaturen tegemoed! En dat verdien je dubbel en dik!
Liefs en dikke knuffel!

Gepost door: Veerle | 22-01-09

dromen... ik droom met je mee...
maar weet dat het ook anders kan, alleen moet je daar inderdaad risico voor nemen hé, en dat is niet altijd zo simpel...
wie weet... een mens groeit en groeit hé!

Gepost door: tricky | 22-01-09

En zo krijg ik opeens héél veel zin om op reis te vertrekken :-)))

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 22-01-09

Hoi Claudine,

ik heb ook altijd gezegd , als ik het geld moest hebben, ik ging in oostenrijk, Karinthië wonen, in de bergen, daar voel ik me thuis.
Ik heb er hier ook enorm moeite mee dat de mensen zo gestresseerd leven, ze hebben geen tijd meer voor elkaar, ook niet voor eventjes een praatje te maken. Heb daar enorme moeite mee, we leven echt in een egoïstische wereld, ja moest ik kunnen, ik was hier ook al lang weg. Moest ik ook 20 jaar jonger zijn, ik zou het wel weten.
Nu zeg ik altijd, als we op pensioen zijn ga ik ergens overwinteren in een warm land, dat lijkt me ook enorm fijn.
Ben je nog bezig met een therapie, ik dacht dat nu alles gedaan was.
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 22-01-09

Lieve Clo Dit wou ik hier nog achterlaten!

Als de zoenen water waren,
zou ik je de zee geven.
Als de knuffels bladeren waren,
zou ik je een boom geven.
Als het leven een planeet was,
zou ik je het heelal geven.
Als de vriendschap het leven was,
zou ik je het mijne geven.

En die mooie pps'jes ontvang ik van een vriendin uit Nederland die ook prachtige gedichten schrijft!

Slaap lekker lieverd en tot heel gauw!
Liefs

Gepost door: Veerle | 22-01-09

*** Ik zou het liefst Spanje kiezen..Helaas is dat met mijn medische geschiedenis ook een utopie..
Heel fijne vrijdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 23-01-09

Bedankt Hallo Claudine.

Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek.
Leuk dat je ze mooi vind. Ik heb er nog veel meer dus genoeg om te genieten.
Natuurlijk mag je ze van me copieren.

Groetjes en een fijn weekend.

Roelof

Gepost door: Roelof | 23-01-09

Heb niet veel tijd want we zijn druk bezig met de voorbereidingen van Wouters verlate verjaardagsfeestje. Kom je toch snel even een fijn weekend wensen. Maandag doe ik een fatsoenlijk blogrondje, tot dan....
Groetjes.

Gepost door: anita-angèle | 24-01-09

... Ja ... ons druilerige belgenlandje ... en toch, ik weet niet of ik het zo maar zou willen inruilen ... het gras is altijd groener?

Gepost door: flupque | 26-01-09

De commentaren zijn gesloten.