07-02-09

Trainen en sleutelplezier

Gelukkig zijn niet alle dagen dezelfde. Ondanks het gevoel dat ik mezelf een serieuze trap onder mijn kont moet geven is de moraal vandaag beter. Gisteren avond ben ik met mijn buurman en vrienden van hem iets gaan eten, nog om het nieuwe jaar te vieren. Gezellig verlopen, toffe babbel, goed gelachen, leuk gezelschap en lekker eten. Ik hield me aan mijn groenten, ben met een proteïne dieet begonnen om die chemo kilo's eraf te krijgen. De dokter zegt dat het normaal is dat je bijkomt tijdens de behandelingen omdat je lichaam een jojo effect doormaakt. Eerst dagen bijna niet eten als je ziek bent, daarna gaat het beter en eet je terug wat normaler maar nog niet goed en je eet meer extra's om jezelf te verwennen. Dat lichaam weet niet meer hoe of waaraf en stapelt zo die extra kilo's op. Bij mij waren er toch op die manier acht bijgekomen en ik was al niet mager. Nu heb ik er toch al drie afgekregen en dat zonder honger te lijden. Natuurlijk waren die glaasjes wijn gisteravond een zonde, maar och, vandaag terug strikter en dat hebben we toch weer gehad.

Ik ben ook terug beginnen fietsen op mijn home trainer. Die stond daar eerder als kapstok de laatste tijd maar dient nu terug waarvoor hij er staat, trainen. Op de revalidatie moet ik tweemaal tien min fietsen zonder weerstand. Hier trachtte ik dat ook te doen, eergisteren ging het met veel moeite één maal tien min. Gisteren hield ik het maar vijf min vol. Maar mijn fiets is moeilijker rond te trappen, dat zal het geweest zijn denk ik. Man man, wat een historie! Er is nog heel veel werk aan de winkel!

En toen ik gisteravond de deur achter mij dichttrok besefte ik op hetzelfde moment dat mijn sleutel binnen nog op de deur stak. Geen probleem dacht ik, ik heb mijn reservesleutel bij, ja, vergeet het! Doordat die sleutel binnen omgedraaid was kreeg ik mijn deur natuurlijk niet meer open. Allez, en avant, bij mijn buur in de gouden gids een slotenmaker gezocht en gelukkig kon er een direct komen. Die man schoof een plastieken velletje tussen de deur, trok en sleurde wat en mijn deur sprong open! Vijftig ballen had ik aan mijn jacquet! En dan mocht ik nog blij zijn dat ik er zo goedkoop vanaf kwam en hij mijn slot er niet moest uithalen! Jongens toch, de avond was duur begonnen! Sleutel nooit meer laten opsteken zei de man wijselijk, slechte gewoonte!

Enfin, ik heb in elk geval al veel plezier beleeft vandaag toen ik mijn Jolieke zag rondrennen achter een bolletje zilverpapier en denkbeeldige muizen. En nu zit ze daar tegenover mij in de zetel te soezen en te dromen van haar vangsten hihi. Wat een leven! Zij trekt zich dat allemaal niet aan! Ik ook niet feitelijk, om zo'n zaken kan ik mij echt niet meer doodergeren. Er zijn ergere zaken dan efkes niet meer binnen kunnen.

En nu wens ik al mijn lieve lezers een heel fijn weekend toe, met zon, frisse lucht en fijne momenten in tof gezelschap of anders lekker knus warm binnen met een goed boek en mooie muziek of anders ....vul zelf maar in ...

Big girls4

12:45 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: revalidatie, afvallen |  Facebook |

Commentaren

Hoi Claudine,

bedankt voor je lief berichtje op mijn blog, inderdaad wat zouden we doen zonder elkaar hé, ben zo blij dat ik een blog ben begonnen, die lieve berichtjes allemaal, het helpt me enorm vooruit.
Jij voelt je precies al wat beter hé, bij mij gaat het echt op en af, van de voormiddag voelde ik me bijzonder slecht, ben gaan shoppen met mijn dochter en heb mezelf getrakteerd op nieuwe laarzen, nu voel ik me iets beter. Maandag weer naar de psychologe, het zal me goed doen
heb je mijne mail ontvangen, heb in de week een mail naar jou gestuurd
groetjes en nog een fijn weekend
Sabine

Gepost door: sabine | 07-02-09

*** Jaja...Een mens kan wat meemaken maar zoals je zegt..Er zijn veel ergere dingen dan je sleutelperikelen..
Geniet nog even van het weekend
Groetjes

Gepost door: Illness | 08-02-09

Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat! En dat fietsen, na wat training komt dat vast wel goed hoor!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 08-02-09

hela hola, een beetje geduld met jezelf en die conditie hé! op jouw tempo terug opbouwen, het is niet niks wat je lichaam heeft doorstaan hé! fijn dat je ook weer wat kan genieten intussen én de avonturen krijg je er gratis bij, hihi!

Gepost door: tricky | 09-02-09

Leuk om te horen dat het al wat beter met je gaat. Vrouwtje moest lachen toen ze dat met dat fietsen zag staan. Hier staat ook zoiets en ze zou er ook zo graag op willen. Alleen slaapt ze zo vaak en is ze al moe als ze er nog maar aan denkt. Het afvallen komt wel, geef het gewoon allemaal zijn tijd meid. En ik denk dat we vooral allemaal moeten leren luisteren naar ons lichaam want anders boeten we er toch voor.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 09-02-09

gelijk heb je om je niet in die kleinigheden druk te maken.. het leven is zoveel meer, hé..

Gepost door: Annick | 09-02-09

*** Heel fijne dinsdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.