29-03-09

Dank jullie allen !

Ja ik ben weer thuis en het gaat goed, enfin, zo goed als kan voor het moment natuurlijk. Zo'n hysterectomie is niet niks dat heb ik nu wel ondervonden. Je zou denken dat je geen pijn aan je baarmoeder meer kan hebben als je ze niet meer hebt, maar niks is minder waar. Zouden dat spookpijnen geweest zijn? dat ga ik toch eens vragen als ik op controle ga binnen een maand.

Het gaat echt goed, ik neem regelmatig een paracetamol en ga in de namiddag slapen, dat is voldoende, verder zit ik veel te lezen en doe ik alles heel op mijn gemakske, dat blijft het langste duren he! en nu de lente op komst, of toch al een steeksel ervan ...

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de zeer vele blijken van steun, jullie slaagden er echt in om mij bij mijn thuiskomst een heel warm gevoel te geven! dank jullie lieve mensen, ook diegenen die ik niet eerder kende. Ik kom binnenkort eens kijken op jullie blog, beloofd!

En last but nog least wil ik "VEERLE" bedanken, voor haar niet aflatende smsjes en meeleven en om op haar blog zoveel steun voor mij te vragen... echt Veerle, jij bent er één uit de duizend!!!! een echte schat! En dat terrasje dat we nu al maaaaaaanden plannen dat gaat er binnenkort komen, dat beloof ik je !!!

En nu verwacht ik hier mijn dochter Betty die met haar gezinnetje hier komt ontbijten, euh.... tien uur hadden we afgesproken maar dochterlief is geloof ik de zomertijd vergeten .... ;)) Charlotje zal natuurlijk op haar normale uur wakker geworden zijn, die kleine mensjes houden geen rekening met zomer of winter uur, en ze hebben groot gelijk! Stoer

arc_en_ciel_1

 Voor iedereen een hele fijne zondag ! en veel liefs !

Claudine

 

11:53 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (9) | Tags: hysterectomie, lente, vrienden |  Facebook |

21-03-09

Griekenland en vervolg

Toen ik terug kwam uit Griekenland, waar ik het trouwens zeer goed had bij mijn dochter en kleinkinderen, had ik een week later een afspraak bij de gynaecoloog, controle. Bij de echografie van de baarmoeder bleek daar een kistje te zitten. Ik al ongerust natuurlijk en het bleek nodig om dat te verwijderen. En om latere problemen te vermijden zal ik dus een hysterectomie hebben. Paf! Weer een klap op mijn hoofd! Ik begon een dag nadien te twijfelen of ik het wel zou laten doen want het is toch weer een zware ingreep. Na een gesprek met mijn huisarts, oncologe en de chirurg, bleek dat ze allemaal achter stonden, temeer daar ze nu niet weten of de kist goed of kwaadaardig is. Dus volgende dinsdag ga ik binnen en na een dag of drie naar huis, in principe vrijdag.

En zo blijft een mens maar sukkelen, gaat dat nu nooit eens ophouden?  Mijn geopereerde borst is ook al helemaal in de war! Daar hebben ze dus ook een echo van genomen, ze bloost en dat is niet haar gewoonte ;)) ... de echo was goed, gelukkig! Blijkt dat ik veel last heb van vochtretentie door de bestralingen; elke bestraling blijft 14 dagen nawerken, dus 33 maal 14 ....dat is dus nog een tijdje dat die last zal duren.

Maandag mag ik de arts bellen om te vragen of hij een middel heeft om die bijwerkingen wat te verzachten.

Nu moet ik weer opvang voor mijn poes regelen, niks aan te doen, dat beestje ocharme weet ook niet wat haar allemaal overkomt, maar ik denk dat ik haar gewoon thuis ga laten en aan mijn buren vragen om voor haar te zorgen terwijl ik weg ben. Zo blijft ze tenminste in haar eigen omgeving.

Tja, Griekenland was tof! Dat heb ik toch weer meegenomen, ben ik blij dat ik geweest ben!!! Ik heb de fijne momenten allemaal goed in mijn geheugen geprint en die kan ik altijd terug oproepen, ik hoef mijn ogen maar te sluiten ...

Sorry lieve bezoekers dat ik niet eerder iets postte! Eerst geen tijd, dan geen zin en dan weer andere zorgen... jullie begrijpen dat wel he!?

lieve groetjes

 

19:37 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

03-03-09

een voorproefje van de zomer

Ik stuur iedereen met dit beeld een beetje zon ...

0000000002

 

Athene is mijn bestemming, ben al online ingechekt, enkel nog een valiesje pakken en wegwezen ...

tot binnen een weekje lieve allemaal!

XXX

Claudine

11:37 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (15) | Tags: vakantie, rust, herademen |  Facebook |

02-03-09

Woensdag

nu komt het echt kortbij...het bezoek aan mijn dochter en kleinkindjes! ben nochtans nog altijd aan het uitzieken, en de puff om aan mijn valies te beginnen ontbreekt nog... zal daar morgen werk van maken en dan de poes naar mijn vriendin brengen met (b)pak en zak.

Vandaag is in Griekenland de nationale vliegerdag, dan zie je overal op de stranden en open stukken land vliegers die opgelaten worden, een hele kleurrijke bedoening. Verleden jaar was ik erbij en het is echt fantastisch! de kinderen hebben vrij en joelen er op los! overal langs de weg staan zigeuners die vliegers verkopen. Ik ben vergeten hoe die feestdag heet, zal jullie dat later weten te zeggen.

En aan iedereen een fijne week gewenst! ik kom terug op blogbezoek als ik weer thuis ben. Nu komt het er eventjes niet van, maar aan alle lotgenootjes en blogvrienden blijf ik denken hoor, als jullie dat maar weten he!

balloons

11:03 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vliegerdag griekenland |  Facebook |