13-04-09

Terug van weg geweest ;)

Op 24 maart werd ik weer geopereerd. Een cyste in de baarmoeder was een risico en daarom moest de boel er helemaal uit. Nutteloos orgaan eigenlijk, wat ben ik er nog mee? Ze heeft vier kinderen gedragen, perfect geborgen en is nu overbodig risicomateriaal geworden. Ik heb er geen spijt van, ze heeft meer dan haar werk gedaan en ik ben haar erg dankbaar voor de verleende diensten. Maar nu moest ze er dus aan geloven, en maar goed dat ze los staat van de rest van het vrouwelijk lichaam, je kan zoiets laten opereren, een vals plafond laten steken bij manier van spreken, zonder dat het je wezen verandert. Na de menopauze speelt ze geen emotionele rol meer, dus de beslissing was definitief. Nu het drie weken geleden is, heb ik er bijna geen last meer van. Volgende week nog eens op controle bij de gynaecoloog en dan maar terug verder revalideren.

Wat me stoorde na de ingreep is dat ik bijna moest smeken om meer pijnstillers te krijgen. Er moest telkens zes uur tussen zijn! Ik hield het niet meer uit. Daar ga ik de chirurg toch eens over aanspreken hoor. Hoe is het mogelijk dat met de middelen die er tegenwoordig bestaan, je maar om de zes uur een gewone dafalgan krijgt!?!

Ik wist niet waar kruipen van de pijn, weeën die niet kwamen en gingen maar constant bleven...ik kon niet liggen, niet zitten, niet opstaan, enkel kronkelen. Is het omdat het een katholiek ziekenhuis is? is het zo dat we volgens de katholieke leer nog steeds "moeten boeten voor onze zonden"??? ....... Zoiets als wat de bijbel zegt: je zult kinderen baren in helse smarten ... en de rest ook dan natuurlijk!

Dus daar wil ik het fijne over weten, over die "strategie".

Maar nu gaat het dus goed!

Ik ben lang stil geweest op mijn blog, gewoon omdat ik er geen zin in had. Het een beetje voor bekeken hield. Dan het goede weer met uren op mijn terras tussen mijn bloemen en planten met een goed boek .... Ja, dan geraakt de computer op de achtergrond natuurlijk.

De vriendschappen terug nieuw leven inblazen na dit verschrikkelijke jaar was ook iets waar ik me mee bezighield. Afspreken met vriendinnen om gewoon wat bij te praten en zo ...

En nu wil ik iedereen een Vrolijk Pasen toewensen, veel licht en liefde en vooral gezondheid toewensen!

Laat de paaseitjes maar rollen ..... (ik ben erin geslaagd er nog maar ééntje op te eten ...;)) )

cock_choice

10:23 Gepost door Clo in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: pijnstillers, hysterectomie, pasen |  Facebook |

Commentaren

Pasen Veel licht en liefde de komende jaren!

Gepost door: Ma Elly | 13-04-09

Gelukkig, je bent er weer Ben blij dat je weer wat laat horen, en ik kan me best indenken dat je het even gehad had met je blog! Toch word je als lezer een beetje ongerust als een stilte langer duurt. Ga vooral verder genieten van je bloemetjes en je terras, en weer lekker op zoek naar "echt"menselijk contact,maar mocht je weer lang wegblijven kondig dan even aan dat je een blogpauze neemt, dat begrijpt iedereen en dan is er niemand bezorgd. Is geen verwijt hoor meisje, maar je schrikt toch he!!
Donderdag ga ik naar Rome, dan ga ik een kaarsje voor je opsteken opdat je nu alleen nog maar een mooi pad omhoog mag gaan!
Liefs van Leintje

Gepost door: Marjolein | 13-04-09

Hmmm maar om de 6 u een pijnstiller ? Sorry maar dat snap ik écht niet ! Ik heb ook serieus pijn gehad na mijn operatie (de eierstokken en lymfeklieren werden ook verwijderd) maar kreeg regelmatig iets voor de pijn. Ik vind het dus héél jammer dat ze er bij jou geen rekening mee hielden.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 14-04-09

ben blij voor jou dat het nu weer goed gaat...

Gepost door: Annick | 14-04-09

*** Ik kan daar niet op antwoorden omdat iedereen anders is en ook een ander medisch verleden heeft maar alle 6 uur een dafalgan lijkt me zeer weinig met die helse pijn..Ik heb morfine gekregen voor mijn ischias en daar ben ik blij mee want die pijn was ook onhoudbaar.het spijtige is dat ik nu wel verslaafd ben en moet afkicken..Maar dat zal ook wel lukken..

Heel fijne dinsdagavond nog
Groetjes

Gepost door: illness | 14-04-09

Pasen, dat is eigenlijk een nieuw begin. De lente kondigt zich aan, de bloemen werd weer nieuw leven ingeblazen. En dit wens ik jou ook toe! Een nieuwe start!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 15-04-09

Hoi Claudine,

Ik ben niet voor zo pijnstillers, maar als ik het echt niet kan houden neem ik ze ook hoor, en om de 6 uur een dafalgan kan toch zeker geen kwaad, fijn dat het nu wat beter met je gaat, hopenlijk blijft het nu bergop gaan, nog een fijne avond
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 15-04-09

eindelijk eens even de tijd gevonden om op blogronden te gaan.

Heb zo'n beetje hetzelfde gevoel als jij. De computer kan me op 't ogenblik ook zo'n beetje gestolen worden. Denk dat het ook met het weer te maken heeft, dat zonnetje trok ons zonder blikken of blozen naar buiten, maar vandaag....Vandaag schijnt het een dagje binnenhuis te worden. Het regent hier nog net geen pijpenstelen, maar 't lijkt wel iets voor heel de dag.

Groetjes....

Gepost door: anita-angèle | 17-04-09

Hoi Claudine,

Hoe gaat het nu ondertussen met je, hopenlijk goed,probeer van het zonnetje te genieten, hier schijnt ze volop, ik wens je nog een fijn weekend toe
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 18-04-09

kaarsje Rome "t Had wat voeten in de aarde, eht kaarsje dat ik voor je op zou steken in Rome, want het zijn allemaal electrische lichtjes geworden. Eerst al in de Sint Pieter, en later een gewone kerk opgezocht (Basiliek van Maria Maggiore) maar ook daar geen normale kaarsjes meer! Wel ontstoken, en toen tijdens het diner de waxinelichtjes aangedaan om het af te maken. Hoop dat je nu alleen nog maar vooruit mag gaan, en weer kunt gaan genieten van de gewone dingetjes, en je hopelijk weer genezen verklaard gaat worden. Ik heb in elk geval aan je gedacht hoor!

Liefs, Leintje

Gepost door: Marjolein | 21-04-09

*** Hallo Claudine..Tis hier stil op de blog.;Geen inspiratie mag ik hopen ?? Natuurlijk heeft iedereen recht te posten wanneer ie wil hé.Ik hoop alleen maar dat deze stiltje niet betekend dat het niet goed met je zou gaan.
Heel fijne dinsdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 21-04-09

Hoi lieve meid, hoe gaat het met je? Je bent zoo stilletjes, ik hoop niet dat er iets mis is, ik mis jouw lieve reacties
groetjes en een lieve knuffel
Sabine

Gepost door: Sabine | 21-04-09

De commentaren zijn gesloten.