25-04-09

Zonnig weekend

Hoe kan ik het uitleggen ...

Jullie zijn allemaal zo lief om me berichtjes te sturen en ik blijf in stilte ...

Een jaar geleden begon mijn strijd tegen borstkanker, een jaar van vertwijfeling, angst, pijn, verdriet en doorgaan, vooral blijven doorgaan, dat mocht ik niet laten, de ene dag was de andere niet, de ene week ook niet de andere ...

En zo verliep de tijd, een nieuwe operatie kwam en ging ook voorbij. Bij de controle deze week bleek dat ik er goed van hersteld ben. Nu nog revalideren, ik begin terug volgende week, tweemaal per week naar het ziekenhuis, mijn lotgenoten weer ontmoeten en samen werken aan onze conditie.

Wat ik hier wil vertellen is dat ik het ziekenhuis grondig beu ben, al wat te maken heeft met ziekte, behandelingen enz ... hebben mij afkerig gemaakt en ik trok me terug om te trachten terug "normaal" te leven. Gewoon doen, gaan winkelen, een etentje, toneel, optreden bijwonen ... jullie begrijpen wel wat ik bedoel he. Vergeten, ja dat is het, vergeten!

Maar zo gemakkelijk is dat niet, ik word elke minuut nog geconfronteerd met de gevolgen, de last van de behandelingen. Volgende woensdag weer een echo en mammo, en zo zal het verder gaan, leven van controle naar controle, en ondertussen trachten te vergeten en opnieuw te leven. De lymfedrainage kan ik ook niet missen, als ik een week oversla stapelt het vocht zich weer op, en het is pijnlijk, niet alleen lastig.

En zo kabbelt het leven verder, langzaam, vredig, en momenteel zonnig! en daar geniet ik van! wie niet trouwens? Mijn bloementerras is mijn tuintje, mijn haventje. Het groen buiten groeit zienderogen, de lente is compleet. En zo kabbel ik ook rustig verder, zonder hoogten en laagten, langzaam herstellend, lichamelijk en geestelijk. En binnen een maand ongeveer vertrek ik terug naar Griekenland, deze keer voor langere tijd, ik blijf er tot eind juni, het goede weer zal me helpen helen, de blauwe lucht is hoopvol, grijs kan ik nu missen als de pest. Zelfs al wordt onze zomer niks hier in België, die maand zon zal ik alvast gehad hebben. Al moet ik in de schaduw blijven, ik zal ervan genieten, volop.

En nu wil ik jullie laten meegenieten van deze stem, Susan Boyle, een ontdekking. Neem je zakdoek al maar bij de hand ... ik had de mijne alvast nodig hoor

http://www.youtube.com/watch?v=wnmbJzH93NU

Geniet hiervan !!!

Aan iedereen een warm, zonnig, prettig weekend!

 

11:18 Gepost door Clo in Levenslust | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vergeten, herstellen |  Facebook |

Commentaren

Wauw.. Wat een stem, ik krijg er kippenvel van, dat had ik nooit verwacht, wat een stem, ik wens je een prettig weekend, mvg Leo

Gepost door: Leo | 25-04-09

*** Ja, je zou zo al depressief worden van grijs weer hé..Een hele maand Griekenland .Daar zal je zeker wel zon hebben..Maar je moet ze , net als ons ,zoveel mogelijk vermijden want wij mogen ook niet echt zonnen.Ik vind dat geen probleem
Als ik de zon maar zie.Das genoeg voor mij,haha

Heel fijne zaterdagavond nog
Groetjes

Gepost door: illness | 25-04-09

Ik begrijp je maar al te goed, de angst vergeten we niet zo snel hé. De ziekenhuizen beu aan 't worden ? Goh ik begrijp je maar al te goed, ik heb nog 3 chemo's te gaan en dan zou ik 't liefst van al héél lang geen ziekenhuis meer willen zien. We willen zo graag zo veel maar toch lukt het ons niet hé. Geduld moeten we hebben zeggen ze dan ... tja was het vaak maar zo simpel. Alhoewel ik leerde om het anders te bekijken en de angst te onderdrukken. Ik ben héél blij dat ik opnieuw een nieuwe kans in het leven kreeg en die wil ik met 2 handen grijpen. Hopelijk kan jij binnenkort volle bak genieten van 't grieks zonnetje zonder je al te veel zorgen te moeten maken.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 26-04-09

Meiske, groot gelijk om eens een maandje goed te genieten. En proberen om het even wat te vergeten. Het ga je goed, meiske!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 26-04-09

Leef van dag tot dag, geniet van ieder moment dat je geboden wordt..

Gepost door: Annick | 29-04-09

*** Ik wens je een heel fijn lang weekend..
Groetjes

Gepost door: illness | 29-04-09

Ik wens je een heel fijn en gezellig lang weekend...
Groetjes.

Gepost door: anita-angèle | 01-05-09

*** Voor morgen een fijne en zonnige zondag gewenst
Groetjes

Gepost door: illness | 02-05-09

Dikke knuffel! En geniet van Griekenland ...!

Gepost door: flupque | 03-05-09

Bedankt !!! Héél hard bedankt voor de tip !!! Manlief is al naar de apotheek en ik hoop dat ik 't vlug heb zodat ik er nog vlugger geen last meer van heb.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-05-09

De commentaren zijn gesloten.